Τα πουγκάκια τα γεμιστά με τρούφα τα βρήκα έτοιμα σε μαγαζί με Ιταλικά ζυμαρικά.
Τα έβρασα για λίγα λεπτά και τα σερβίρισα με φρέσκο βούτυρο και τριμμένη τρούφα.
Τούβερ το θερινό
Λαϊκή ονομασία: μαύρη, καλοκαιρινή Τρούφα.
Η τρούφα είναι υπόγειο μανιτάρι φαγώσιμο είδος μεγάλης εμπορικής αξίας. Καρποφορεί από αρχές Μαΐου έως τέλη Φεβρουαρίου.Μοναχικά ή κατά ομάδες , υπογείως ή ημιυπογείως. Κάτω από φουντουκιά, γαύρο,πλατύφυλλη δρυ, οξιά, φτελιά, όστρια,καστανιά, αγριοκερασιά, φράξο, χαλεπιά, πεύκη ή κέδρο.
Σε υψόμετρο 80 με 1.450 μέτρα. Μάλλον συνηθισμένο είδος στην Ελλάδα.
Το ακανόνιστο σφαιρικό ή λοβωτό άσκωμα, οι καφεμαυριδερες ή μαύρες πυραμιδομορφες προεξοχές, η μυρωδιά καβουρδισμένης βύνης ή μαγιάς της μπύρας, η ήπια, ευχάριστη γεύση είναι το κλειδί της αναγνώρισης του συγκεκριμένου μανιταριού.
Οι πληροφορίες για την τρούφα είναι του Γιώργου Κωνσταντινίδη ερευνητή και μανιταροσυλλέκτη και πρόεδρο του Μανιταρόφιλων Ελλάδος.
3 σχόλια:
Είναι δηλαδή γεμισμένα όπως τα τορτελίνια??
Ωραία ακούγονται αυτά τα πουγκάκια Δημητρα μου!
Και θα έδωσαν νοστιμότατο φαγάκι!
Φιλιά!
Ακριβό αλλά πολύ νόστιμο μανιτάρι!! Δεν έχω δει πουθενά ζυμαρικά γεμιστά με τρούφα!
Πολύ σπέσιαλ φαγητό!!!
Σήμερα έφτιαξα τους μανιταροκεφτέδες σου!!
Θα τους δεις την άλλη τετάρτη στο μπλόγκ μου!!
πωπωπω μου άνοιξε η όρεξη! Καλως σας βρήκα :)
Δημοσίευση σχολίου