Μετά από πολύ καιρό απουσίας... είπα να φτιάξω μια συνταγή... ίσως μου έρθει πάλι η όρεξη για επικοινωνία ...μετά από τις δύσκολες μέρες που περάσαμε. Η συνταγή η σημερινή είναι εύκολη αλλά πολύ νόστιμη. Με ότι λαχανικά υπάρχουν στο ψυγείο και αν δεν υπάρχουν φρέσκα κάνουν και τα κατεψυγμένα.
1 κούπα ψιλοκομμένα μανιτάρια
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε μικρούς κύβους
4 αυγά
1 κούπα γάλα ή κρέμα γάλακτος
Λάδι- αλάτι- πιπέρι
Λίγο τυρί τρυμένο
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια να μαλακώσουν , προσθέτουμε τα μανιτάρια και τέλος όλα τα λαχανικά μας. Τα σοτάρουμε για λίγο προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μία κούπα νερό.
Τα αφήνουμε λίγα λεπτά να βράσουν μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψάκι και αδειάζουμε τα λαχανικά μας.
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα-ρίχνουμε και λίγο αλάτι- και αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τα λαχανικά.
Ψήνουμε την ομελέτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου 15-20 λεπτά. Να φουσκώσει η ομελέτα, να ροδίσει και να μην καεί. Πέντε λεπτά πριν την βγάλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.
Σερβίρουμε με φρέσκια σαλάτα και ζεστό ψωμί...κρασί τσίπουρο ή και μπύρα θα ήταν ότι καλύτερο για να συμπληρωθεί το γεύμα μας.
5 σχόλια:
Πολύχρωμη και νοστιμότατη!!!
Σ'ευχαριστώ πολύ για το βιβλίο!!!
Σύντομα θα δοκιμάσω συνταγή!!
Tο επιβεβαιώνω: Η ομελετούλα αυτή είναι υπέροχη!!! Την φτιάχνω κι εγώ!!!
;-)
ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!
Καλώς την. Δήμητρα μου δημιούργησε για να ξεχνάς, άλλωστε δεν μπορείς να αλλάξεις κάποια πράγματα.
Η ομελέτα σου είναι από τα αγαπημένα πολύ θα ήθελα να πιούμε μαζί ένα τσιπουράκι.
Σε φιλώ
Καλή δύναμη να σας χαρίζει ο Θεός γλυκιά μου... Λυπάμαι πολύ, ειλικρινά...
Υπέροχη η συνταγή σου, λατρεύω τις ομελέτες με διάφορα λαχανικά και μανιτάρια!
Σε φιλώ!
είδα αυγά και μανιτάρια και μπήκα μου αρέσει πολύυυ
Δημοσίευση σχολίου