Πρώτη μέρα της Σαρακοστής ...με φασόλια γίγαντες
Υλικά:
½ του κιλού φασόλια γίγαντες
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 ντομάτες ώριμες
ψιλοκομμένες ή ένα φλιτζάνι του
τσαγιού χυμό ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας
τοματοπολτό
1 κρότο καθαρισμένο
Ένα κλωνάρι σέλινο
Μισό ματσάκι μαϊντανό
1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
Αλάτι-πιπέρι- ρίγανη
Εκτέλεση:
1.
Από το προηγούμενο βράδυ μουσκεύουμε τα φασόλια.
2.
Την επόμενη αλλάζουμε το νερό ,προσθέτουμε τα
καρότα, το σέλινο ,τα κρεμμύδια και τα βράζουμε 1 περίπου ώρα σε χαμηλή φωτιά.
Αν θέλουμε χρησιμοποιούμε χύτρα ταχύτητας, οπότε μειώνουμε το χρόνο
μαγειρέματος στο μισό.
3.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα, το
ντοματοπολτό και τα βράζουμε για περίπου 5 λεπτά.
4.
Αδειάζουμε το φαγητό στη γάστρα ή σε ταψάκι και
προσθέτουμε το πιπέρι, το αλάτι, το μαϊντανό,
την ρίγανη και τελευταίο το λάδι.
5.
Ψήνουμε το φαγητό στους 200 βαθμούς για περίπου
50 -60 λεπτά. Προσέχουμε να μην στεγνώσουν οι γίγαντες. Αν χρειαστεί
προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό κατά την διάρκεια του ψησίματος.
Μικρό μυστικό: Αν θέλετε να κάνετε το φαγητό σας πιο πικάντικο, πριν το βάλετε στο φούρνο προσθέστε 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο και λίγη πιπεριά καυτερή.
Συνοδεύουμε το φαγητό μας με μία φρέσκια σαλάτα
Υ.Γ. Η συγκεκριμένη σαλάτα είναι σαλάτα ΑΥΛΑΊΣ...στην μανιταροταβέρνα του Θόδωρου Καραγιάννη.
6 σχόλια:
Δημητρούλα μου, απίθανο και λατρεμένο το φαγητάκι σου!!
(Σίγουρα η προσθήκη σκόρδου και καυτερής πιπεριάς θα το κάνει υπέροχο!)
==Πολύ μου αρέσει η εικόνα στην αρχή του blog!!==
Φιλάκια πολλά!
Καλή Σαρακοστή!
Αγαπημένο φαγάκι με ενδιαφέρουσες προσθήκες!
Καλή Σαρακοστή Δήμητρά μου!
Φιλιά!
Σας ευχαριστώ πολύ για την παρουσία σας και σας εύχομαι με την καρδιά μου υγεία και αγάπη!
Πολλά φιλιά.
Καλή σαρακοστή Δήμητρα!!
Βάλε την άλλη φορά και καυκαλήθρες σέσκουλα και σπανάκι γίνονται υπέροχα!!
Πολλά φιλιά
πολύ νόστι μαα οι γίγαντες, αν εξαιρεσεις τα αέρια πολύ θρεπτικα
Aγαπημένο φαγητό Δήμητρα και πολύ ενδιαφέρουσες οι προσθήκες σου!Φιλιά πολλά!
Δημοσίευση σχολίου