Φρικασέ με μαρούλι και ζαρκαδίσια μανιτάρια.
Στις Αυλαίς φάγαμε και ένα άλλο πιάτο μαγειρεμένο
από το Νίκο ...το σεφ της ταβέρνας.
Ένα καταπληκτικό και εύκολο πιάτο.
Ένα κιλό μαρούλι φρέσκο και κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
Ένα ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
4 μανιτάρια κομμένα σε μέτρια κομμάτια
Λίγο άνηθο
Αλάτι- πιπέρι-λάδι
Λεμόνι
Λίγο αλεύρι.
Εκτέλεση: Σε μία πλατιά κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια
να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το μαρούλι , τα μανιτάρια, τον άνηθο, το αλάτι ,το
πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Δεν
προσθέτουμε καθόλου νερό γιατί θα βγάλει υγρά το μαρούλι . Αφήνουμε το φαγητό
περίπου 5-10 λεπτά να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Στο χυμό ενός λεμονιού διαλύουμε
μία κουταλιά αλεύρι και το προσθέτουμε στο φαγητό ανακατεύοντας πολύ καλά. Αν
θέλουμε αυγοκόβουμε το φαγητό μας.
Το σερβίρουμε ζεστό προσθέτοντας στο κέντρο του πιάτου μία
κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι.
10 σχόλια:
Πεντανόστιμο πιάτο!
Με ζαρκαδίσια μανιτάρια βέβαια δεν το έχω φτιάξει, πολύ θα ήθελα να τα δοκιμάσω όμως!
Φιλιά, καλή εβδομάδα!
Το εχω δοκιμασει αυτο το φρικασε με αλλα μανιταρια και ηταν υπεροχο! Φανταζομαι οτι με ζαρκαδισια θα ειναι μαγεία! Καλυτερο απο κρεατινο φρικασε!
Φιλακιαααα
Καλημέρα...το φρικασέ μου γίνεται και με ότι μανιτάρια έχετε του εμπορίου!
Καλημέρα, καλή εβδομάδα και καλό μήνα Δήμητρα!
Πρέπει να είναι καταπληκτικό, πολύ θα ήθελα να δοκιμάσω!
Φιλιά!
Ωραιότατο το χορτοφαγικό φρικασέ, ελαφρύ και διαφορετικό!
Το σερβίρισμα με γιαουρτάκι τέλειο!
Φιλιά και καλό μήνα!
Ονειρο το φαγάκι σου Δήμητρα!!
Πολύ το λιμπίστικα!
Φιλιά, καλό μήνα!
Δήμητρα το αγαπημένο μου φαγητό είναι. Μπορώ να φαω και δεύτερο πιάτο.
Η πινελιά με το γιαούρτι πολύ καλή.
Φιλιά & καλό μήνα :)
πραγματικά καταπληκτικό!
δεν έχω βάλει ποτέ μανιτάρια στο φρικασέ πρέπει να είναι τέλειο!
Περιμένω πρόσκληση να μαζέψουμε μανιτάρια φέτος.
Εξαιρετικό το πιάτο που βλέπω.
Πού να το γευτώ κι όλας.
Καλημέρα Δήμητρα.
Το ζήλεψα αυτό το φρικασέ...
Δημοσίευση σχολίου