Υλικά:
Εκτέλεση:
10 αυγά
2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
4 φλ. Αλεύρι
1 φλ. Λάδι ηλιαίλεο
1 φλ. Γάλα
400 γρ. σοκολάτα τρούφα
200 γρ. Ινδοκάρυδο
2 μπεκιν πάουντερ
2 μπεκιν πάουντερ
Για το σιρόπι:
3 φλ. Νερό
2, 5 ζάχαρη.
Χυμό ενός λεμονιού
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το γάλα, το λάδι
και σιγά σιγά όλα τα άλλα υλικά.Αδιάζουμε το μείγμα στο μεγάλο το ταψί της κουζίνας και ψύνουμε
στους 180-200 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.
Βράζουμε το σιρόπι να βράσει 5 λεπτά και σιροπιάζουμε το
κέικ που θα έχει κρυώσει.
Μικρό μυστικό: Το σιρόπι το ρίχνουμε λίγο –λίγο με ένα
μεγάλο κουτάλι για να πάει παντού και να γίνει το κέικ μας αφράτο.
8 σχόλια:
Δήμητρα όλο μας δελεάζεις με τα γλυκά του καφέ σας!!
καλή επιτυχία και πάλι.
Φαίνεται πάρα πολύ νόστιμο το γλυκό που μας προτείνεις! Δεν τα πάω και τόσο καλά με τα γλυκά του ταψιού αλλά πιστεύω αξίζει να το προσπαθήσω!!
Καλό βράδυ να έχεις!
Φιλιά!!
Πεθαίνω για τέτοια γλυκά!!!
Φιλιά.
Στην επόμενη εξόρμησή μας προς τον Βορρά θα βάλω στόχο τα Γρεβενά μαζί με μερικά άλλα σημεία.
Να δούμε και το καφέ σας και να γευτούμε και τα γλυκά σας :-))
Φένεται τέλειο!!!Θα το δοκιμάσω!!!Φιλιά!!!
υπέροχο, φανταστικό!!!!
Σας ευχαριστώ όλες...πολλά φιλιά!
Καταπληκτικό και νοστιμότατο!!!
Δημοσίευση σχολίου