Υλικά:
1 φύλλο σφολιάτα
1 μέτριο κρεμμύδι
200 γρ. κιμά
1 σκελίδα σκόρδο
1 ντομάτα ώριμη ή χυμό ντομάτας
1 μικρό καρότο ψιλοκομμένο
1 κούπα ψιλοκομμένα μανιτάρι
Αλάτι-πιπέρι-λάδι- μαϊντανό
Για τη μπεσαμέλ
2 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές αλεύρι
1 κούπα γάλα
1 αυγό
Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
Χαράσσουμε κύκλους τη σφολιάτα και στρώνουμε τα φυλλαράκια στις υποδοχές του ειδικού ταψιού που φτιάχνουμε τα κεκάκια μας.
Σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι με τον κιμά και το σκόρδο. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά.
Γεμίζουμε τα πιτάκια κατά τα 2/4 με κιμά, ρίχνουμε από πάνω τα μανιτάρια, τη μπεσαμέλ , κλείνουμε τις άκρες της σφολιάτας.
Τα μανιτάρια τα σοτάρουμε ξεχωριστά με λίγο βούτυρο για να μην μαυρίσουν.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 -40 λεπτά να ροδίσουν και όχι να καούν.
14 σχόλια:
Τελεια πιτακια! Γεια στα χερια σου!
Τέλειο! Συγχαρητήρια!!!
Μανιταρομαφινάκια μμμμμ!!
Πεντανόστιμα φαίνοντα!!
Φιλιά!
ωωω!μεχρι τωρα εκανα κατι αναλογο σε τάρτα,ωραια ιδεα και τα ταρτο-μαφινακια!
Καταπληκτικά και σίγουρα νοστιμότατα!Ωραία ιδέα...μαφινάκια!!!
Ωραία πιτάκια Δήμητρα.. Νόστιμα και εμφανίσημα..:)
Γαργαλιστικά...και δύσκολα θα έτρωγες ένα-δυό μιας και το μέγεθος και η γεύση ευννοεί την κατανάλωσή τους, αγαπητή Δήμητρα
:-)
μμμμ!!!σούπερ!!!
Μοσχομυρίζουν!Φιλιά πολλά Δήμητρα υπέροχη!
Πεντανόστιμα! Τέλεια για μπουφέ!
Γεια σου Δήμητρα,πολύ νόστιμα τα μανιταροπιτάκια!!Θα είχα φοβερό πρόβλημα να σταματήσω πριν τα καταβρόχθιζα όλα..χιχι..Καλό Σ/Κ,ΧΟ
Φιληνάδα, κάθε φορά που φτιάχνω μανιτάρια σε σκέπτομαι αλήθεια..προχθές έκανα μπουκίτσες από μικρά γεμιστά καλαμαράκια με μανιτάρια και ..βέβαια μανιταρόπιτα..τη βασίλισσα!Είδα τώρα το σκυλάκι σου και δάκρυσα..έχω περάσει δύο φορές αυτό το πόνο..δεν μπορώ να ξεπεράσω ακόμα όταν είδα και αυτή τη Κλώντη μου πεσμένη στο δρόμο τότε που έπεσε..
Yummy and Delizioso!
fila shoes
kd shoes
adidas nmd
hermes handbags
air jordan
nike air max
nike off white
air max 97
michael kors factory outlet
supreme
Δημοσίευση σχολίου