Ζαρκαδίσιο-Μακρολεπιώτα η ψηλή.
Καρποφορεί από το Μάιο έως τον Νοέμβριο συνήθως κατά ομάδες σε δάση, σε άκρες δασών, κατά μήκος δρόμων , σε ξέφωτα, βοσκοτόπια, σε θαμνότοπους, σε φωτεινά , ηλιόλουστα μέρη.Κοινό σε όλων των ειδών τα δάση,ένα από τα πιο γνωστά φαγώσιμα είδη στην Ελλάδα.
Οι μεγάλες διαστάσεις , τα χρώματα , το λεπιδωτό καπέλο, το διπλό, κινητό δακτυλίδι και οι τεθλασμένες ζώνες στο ποδιού δεν κοκκινίζει αν ξυθεί είναι το κλειδί αναγνώρισης του μανιταριού.
Φαγώσιμο, νόστιμο. Το πιο γνωστό ίσως μανιτάρι στην Ελλάδα.
Μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους και ταιριάζει με πάρα πολλά υλικά.
Ένας τρόπος είναι να παναριστεί και να τηγανιστεί σε ζεστό λάδι
Συνταγή: http://manitarosyntages.blogspot.gr/2012/09/blog-post_28.html
Υ.Γ. Οι πληροφορίες για τα μανιτάρια από το βιβλίο του Γιώργου Κωνσταντινίδη
2 σχόλια:
Ω, θυμάμαι πολύ καλά πως μας έχεις ξαναπαρουσιάσει αυτή τη θεσπέσια πρόταση!!!
Φαίνονται απίστευτα λαχταριστά, Δημητρούλα μου!
'Γεια στα χεράκια σου!
Φιλάκια πολλά-πολλά!
Syros2js ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
Είναι η εποχή τους και μακάρι να ήσουν κοντά να σου στείλω μερικά.
Πολλά φιλιά
Δημοσίευση σχολίου