Υλικά:
15 λαζάνια
3 κούπες μανιτάρια ψιλοκομμένα
3 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κούπα τυριά (ότι έχουμε ακόμη και φέτα)
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
1 κούπα κρέμα γάλακτος
1 καυτερή πιπεριά και μία σκελίδα σκόρδο
αλάτι- πιπέρι- λάδι
Για την επικάλυψη:
1 κούπα κρέμα γάλακτος
2 αυγά- 1 κούπα γάλα εβαπορέ
τυρί τριμμένο- λίγο βούτυρο σε μικρά κομματάκια.
1 ποτήρι νερό
Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφού μαλακώσουν χωρίς να μας καούν προσθέτουμε όλα τα υλικά μας ένα- ένα χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να βράση για 10 λεπτά Προσοχή να μην γίνει στεγνή.Να είναι ζουμερή
Ρίχνουμε σε ένα πυρέξ μία στρώση σκέτη τριμμένη ντομάτα και καλύπτουμε με τρία φύλα λαζάνια.Στη συνέχεια ρίχνουμε σάλτσα από τα μανιτάρια και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα λαζάνια.Θα έχουμε 5 στρώσεις λαζάνια και ανάμεσα τη σάλτσα μας.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα λαζάνια. Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί, ρίχνουμε κομματάκια το βούτυρο. Καλύπτουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά
Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και 300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά..
2 σχόλια:
'Γεια στα χεράκια σου, κορίτσι μου!
Φαίνεται υπέροχη η πρότασή σου!
Φιλί γλυκό!
....και το ποτήρι του νερού?.....
Δημοσίευση σχολίου