Υλικά:
Ένα φύλλο μπακαλιάρο παστό
4 κρεμμύδια ξερά
4 κρεμμύδια φρέσκα
4 μεγάλες πατάτες
4 μανιτάρια –αγαρικά ( ασπρομανίταρα του εμπορίου)
2 ώριμες ντομάτες
1 κουταλιά πελτέ τομάτας
1 ποτήρι του
κρασιού λευκό κρασί
3 σκελίδες σκόρδο
Μισό ματσάκι μαϊντανό -2 κλωνάρια σέλινο
Λίγη κόκκινη καυτερή πιπεριά ( φρέσκια ή αποξηραμένη)
Ένα φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
Αλάτι- πιπέρι ( μαύρο και λίγο κόκκινο)
2 φύλλα δάφνη και λίγη ρίγανη
Εκτέλεση:
Κόβουμε το μπακαλιάρο σε μερίδες και τον καθαρίζουμε από τα
κόκαλα και τα εξωτερικά σκούρα δέρματα. Τον βάζουμε δύο μέρες πριν να ξαρμυρίσει σε κρύο νερό
και μέσα στο νερό μπόλικο χαρτί κουζίνας. Αλλάζουμε τακτικά το νερό και
μόλις ο μπακαλιάρος μας ξαρμυρίσει τον φυλάσσουμε στο ψυγείο μέχρι
να τον μαγειρέψουμε .
Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε τα κρεμμύδια τα ξερά και τα φρέσκα να μαραθούν όχι να καούν. Προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια , τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες , τον πελτέ και όλα τα άλλα υλικά μας.
Τέλος ρίχνουμε το κρασί και ένα ποτήρι του νερού νερό. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει 5 λεπτά το αδειάζουμε στη γάστρα μας ή σε ταψάκι που το κλίνουμε από πάνω με λαδόκολλα και τοποθετούμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου μέσα στο φαγητό. Ψήνουμε το φαγητό μας στο φούρνο για 45 έως 60 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να μείνει το φαγητό μας μόνο με το λάδι του.
( προσοχή ο κάθε φούρνος έχει το δικό του πρόγραμμα).
3 σχόλια:
Δεν θυμάμαι να έχω δοκιμάσει ποτέ ψάρι με μανιτάρια... Πρέπει να είναι μούρλια!!
Φιλάκια, κορίτσι μου!
Να έχεις μια υπέροχη Κυριακή!
Μπακαλιάρος με μανιτάρια!
Να ένας συνδυασμός που δεν έχω σκεφτεί να δοκιμάσω!
Ωραία πρόταση Δήμητρά μου!
Φιλιά, καλή Κυριακή!!
Δήμητρα γιατί και χαρτί κουζίνας πρώτη φορά τα ακούω.
Τον μπακαλιάρο τον αγαπώ πολύ και τον μαγειρεύω με πολλούς τρόπους.
Θα τον φτιάξω μόνο με μανιτάρια.
Καλή εβδομάδα.
Δημοσίευση σχολίου