Υλικά:
2 φλιτζάνια λάδι σπορέλαίo
2 φλιτζάνια κρασί ρετσίνα
1 φακελάκι μπέιν πάουντερ
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
ή ποτό βύσσινο
2 κουταλάκια κανέλα
Λίγο τριμμένο γαρύφαλλο
Αλεύρι περίπου 2 κιλά.
Για τη γέμιση:
Γλυκό βύσσινο στραγγισμένο από το σιρόπι του
Καρύδια χοντροκομμένα.
Άχνη ζάχαρη για το
πασπάλισμα.
Εκτέλεση: Χτυπάμε λίγο το λάδι με την ρετσίνα και το κονιάκ. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, το μπέικιν την κανέλα και το γαρύφαλλο. Δουλεύουμε τη ζύμη με το χέρι να γίνει μαλακιά να ξεκολλάει από το χέρι μας. Μόλις ετοιμαστεί η ζύμη πέρνουμε ένα μικρό κομματάκι το ανοίγουμε σε μικρό δίσκο στο χέρι μας και βάζουμε ένα βύσσινο και ένα κουταλάκι καρύδια χοντροκομμένα.
Κλείνουμε τη ζύμη σε στρόγγυλο μπαλάκι και το βάζουμε στο ταψί που έχουμε στρώσει αντικολητικό χαρτί. Δεν πρέπει τα μπαλάκια να γίνουν πολύ μεγάλα γιατί θα φουσκώσουν Τα βάζουμε λίγο αραιά στο ταψί να μην κολλήσουν. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
Μικρό μυστικό: Προσοχή να μην μας πέσει πολύ αλεύρι γιατί όταν ψηθεί η ζύμη θα σκληρύνει.
10 σχόλια:
Τι όμορφα και γευστικά που διαβάζονται Δήμητρα!
Μια μικρή όμως διόρθωση κάνε στα υλικά της ζύμης...βάλε και πόσο αλευράκι θέλουν για να συνδυαστούν με τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης.
Καλό βράδυ εύχομαι καλή μου.
Απ το έβαλες είδα! Καλό βράδυ και πάλι.
Παίρνω εκείνο με τον φραπέ δίπλα και την κάνω !
Φιλιά
Υπέροχα Δήμητρα, το βυσσινάκι πρέπει να τους ταιριάζχει τρελά!
Φιλιά!
Μας "μέθυσες"... Τι όμορφα που φαίνονται με την άχνη και πόσο νόστιμα πρέπει να είναι με το βύσσσινο... Μιαμ μιαμ!
Δήμητρα υπέροχα!!!
Φιλιά!
Ιδιαίτερη η προσθήκη του βύσσινου στα μεθυσμένα, που σίγουρα κάνει την γεύση τους ακόμα καλύτερη. Θα πρέπει να βγαίνουν αρκετά κομμάτια. Ωραίο γιορτινό κέρασμα.
Καλό βράδυ.
Με βύσσινο! Πεθαίνω!
Αυτά είναι τα μεθυσμένα ή εμείς???
Μεθυστική γεύση σίγουρα, αν κρίνω και από την άψογη παρουσίασή τους!!!
;-)
Φιλάκια πολλά!!!
Καλό βράδυ!!!
Με όποια γέμιση είναι τέλεια! Πολύ περισσότερο με βύσσινο και καρύδι που είναι άπαιχτα!
Δημοσίευση σχολίου