Υλικά:
115 γρ. βούτυρο
115 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα
115 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
50 γρ. αλεύρι
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
115 γρ. βούτυρο
115 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα
115 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
50 γρ. αλεύρι
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια. Ζεσταίνουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά και μόλις λιώσει το βούτυρο ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα να γίνει το μείγμα λείο. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα των αυγών τα αυγά με τη ζάχαρη για περίπου μισό λεπτό. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη λυομένη σοκολάτα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού και το αλεύρι σε τρείς δόσεις ανακατεύοντας καλά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια. Ζεσταίνουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά και μόλις λιώσει το βούτυρο ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα να γίνει το μείγμα λείο. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα των αυγών τα αυγά με τη ζάχαρη για περίπου μισό λεπτό. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη λυομένη σοκολάτα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού και το αλεύρι σε τρείς δόσεις ανακατεύοντας καλά.
7 σχόλια:
Ας είχα ένα ΤΩΡΑ!
Τι όμορφα που δείχνουν και πόσο ευπαρουσίαστα στο τραπέζι!Ευχαριστούμε που μοιράστηκες τη συνταγή..ΧΟΧΟ
Τελεια φαινονται! Τοσο λαχταριστα!
vita καλημέρα γίνονται πολύ εύκολα και πολύ νόστιμα.
mia xara είναι τόσο εντυπωσιακά που δεν θέλεις να τα χαλάσεις για να τα φας.
Elpiniki αξίζει τον κόπο να τα δοκιμάσεις.
Για τους "σοκολατομανείς" είναι πιο καλή και γρήγορη λύση, αρκεί να έχεις "καβάτσα" κουβερτούρες Δημητρά μου.
Δημοσίευση σχολίου