Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Πρασοτηγανιά με ξερά δαμάσκηνα!

Υλικά:
Ένα κιλό χοιρινό κρέας κομμένο σε μικρά κομμάτια.
Τρία με τέσσερα πράσα
Δύο ώριμες ντομάτες
Λίγη ρίγανη
Πιπέρι
Μία κουταλιά κοφτή αλάτι
Ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο
Μία κούπα λευκό κρασί
Δέκα ξερά δαμάσκηνα
Ένα κλωνάρι σέλινο

Εκτέλεση:Σοτάρουμε το κρέας με το ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε το πιπέρι, τη ρίγανη, το αλάτι και το σέλινο. Τα καβουρδίζουμε για ένα λεπτό, ώστε να πάρει μυρωδιά το κρέας μας.


Έχουμε πλύνει και ψιλοκόψει το πράσο, το οποίο ρίχνουμε στο τηγάνι με το χοιρινό και σοτάρουμε έως να μαραγκιάσει Προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.


Στη συνέχεια ρίχνουμε τα δαμάσκηνα, το κρασί και ένα ποτήρι του νερού νερό. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά και να μείνει μόνο με το λαδάκι του.


Η πρασοτηγανιά μας είναι έτοιμη!


Καλή Πρωτοχρονιά σε όλους!

8 σχόλια:

Lila Xagorari είπε...

Μυρωδάτο και άκρως εορταστικό!
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Ξανθή είπε...

Δήμητρα Χρόνια Πολλά!!
Φαντάζομαι οι κατσαρόλες έχουν πάρει φωτιά με την παρέα που έχεις.
Καλά να περάσετε και καλή Πρωτοχρονιά.

Vita είπε...

Τι ωραίοι συνδυασμοί! Και του χρόνου!

Maria B. είπε...

ευχαριστούμε για το τραπέζι!!!!

Εύχομαι χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία και αγάπη!!!


φιλια πολλά πολλά πολλά

ΕΛΕΝΑ είπε...

Δήμητρά μου εύχομαι με το καλό να έρθει η νέα χρονιά στο σπιτικό σου!
Φιλιά!

painter είπε...

Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά να έχετε!!!
Με υγεία και πολύ όρεξη για δημιουργία να έρθει ο καινούριος χρόνος στο σπιτικό σας!!!

Πολλά φιλιά

peps είπε...

σούπερ υλικά!! μ αρέσουν! θα τη δοκιμάσω!!! καλή χρονιά!!

kiki είπε...

Τέλειοοο!