Σήμερα δοκίμασα μία εξαιρετική συνταγή της ξαδέρφης μου της Σούλας.
Χιονούλες τις λέει η Σούλα και είναι γλυκιές σαν και την ίδια!
Υλικά: Για το κέικ
· 4 αυγά
· 2,5 κούπες ζάχαρη
· 1,5 κούπα σπορέλαιο ή ηλιέλαιο
· 1,5 κούπα γάλα
· 3,5 κούπες αλεύρι
· 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι:
· 2 κούπες ζάχαρη
· 2 κούπες νερό
· 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
· 2 κουβερτούρες
Για την επικάλυψη:
· 2 σακουλάκια ινδοκάρυδο
· Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη πολύ καλά. Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το γάλα, το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε με απαλές κυκλικές κινήσεις με ένα κουτάλι.
· Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο ορθογώνιο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.
· Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι, τις κουβερτούρες τις κόβουμε σε κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
· Βράζουμε το σιρόπι σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά μέχρι να δέσει.
· Βγάζουμε από το φούρνο το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει.
· Στη συνέχεια κόβουμε σε ίσα κομμάτια (τετράγωνα ή ρόμβους , τρίγωνα) και τα βουτάμε στο σιρόπι με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας.
· Τέλος πασπαλίζουμε καλά με το ινδοκάρυδο κάθε κομμάτι που σιροπιάζουμε.
· 4 αυγά
· 2,5 κούπες ζάχαρη
· 1,5 κούπα σπορέλαιο ή ηλιέλαιο
· 1,5 κούπα γάλα
· 3,5 κούπες αλεύρι
· 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι:
· 2 κούπες ζάχαρη
· 2 κούπες νερό
· 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
· 2 κουβερτούρες
Για την επικάλυψη:
· 2 σακουλάκια ινδοκάρυδο
· Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη πολύ καλά. Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το γάλα, το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε με απαλές κυκλικές κινήσεις με ένα κουτάλι.
· Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο ορθογώνιο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.
· Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι, τις κουβερτούρες τις κόβουμε σε κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
· Βράζουμε το σιρόπι σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά μέχρι να δέσει.
· Βγάζουμε από το φούρνο το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει.
· Στη συνέχεια κόβουμε σε ίσα κομμάτια (τετράγωνα ή ρόμβους , τρίγωνα) και τα βουτάμε στο σιρόπι με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας.
· Τέλος πασπαλίζουμε καλά με το ινδοκάρυδο κάθε κομμάτι που σιροπιάζουμε.
9 σχόλια:
Φιληνλάδα σε επιθύμησα, καλό το κέικ μα προτιμώ τα μανιτάρια σου!
Απλό εύκολο και ....χιονισμένο.Μπράβο Σούλα. Μπράβο Δήμητρα.
Εξυπνο το κολπάκι, και βοηθάει το ινδοκάρυδο να "πιάσει" καλύτερα, ε?
Θα το δοκιμάσουμε!
τι πρωτότυπο!δηλαδη οι κουβερτούρες λιώνουν στο σιρόπι?
Αχ εγώ ινδοκάρυδο δεν μπορώ αλλά με το κολπάκι θα μπορουσα να βάλω κοπανισμένο φυστίκι Αιγίνης να γίνει χαμός!!! Καλό βραδυ!
Τι όμορφες και εντυπωσιακές που δείχνουν οι χιονούλες!!!!
Καλό Σαββατοκύριακο Δήμητρά μου, φιλιά!
Και μεις αγαπάμε Σούλα με τα όμορφα γλυκάκια της. Μιας και δεν βλέπουμε χιόνι ας φτιάξουμε χιονούλες!!!!!!!!!!!
φιλάκια
Δημητρούλα μου πολύ όμορφες οι Χιονούλες σου!
Τα γλυκά αυτά εδώ τα λένε lamington και κατάγονται από την Αυστραλία! Είναι πολύ δημοφιλή στο Ν ημισφαίριο. Τα ετοιμάζουν με οποιοδήποτε λευκό παντεσπάνι, που, όπως λες, κόβουν σε κύβους, τους βυθίζουν σε σιρόπι σοκολάτας και τους τυλίγουν σε ινδοκάρυδο! Κάποιες φορές ανάμεσα σε 2 κομμάτια βάζουν κρέμα ή μαρμελάδα φράουλα και γίνεται πολυεπίπεδο και ακόμα πιο γλυκό!
Πολύ γιορτινές οι χιονούλες σου Δήμητρα. Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
Δημοσίευση σχολίου