Υλικά:
1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο και ελαφρώς ζεματισμένο
2 κούπες ψιλοκομμένα μανιτάρια
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κομμάτι τυρί φέτα τριμμένο
2 αυγά-1 κούπα κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά βούτυρο- αλάτι -πιπέρι
1 φύλλο ζύμη σφολιάτα ή αν θέλετε και μπορείτε ανοίξτε δικό σας φύλλο.
Βουτυρώνουμε το ταψί μας και απλώνουμε τη ζύμη με τρόπο να πιάσει και τα μισά τοιχώματα τιυ ταψιού.
Σοτάρουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και προσθέτουμε το σπανάκι, τα μανιτάρια να μαλακώσουν αλλά να μην καούν. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά να κρυώσει η γέμιση.
Αφού κρυώσει η γέμιση την απλώνουμε πάνω από τη ζύμη - προσοχή να μην τρυπήσουμε το φύλλο.
Ρίχνουμε το τυρί να πάει σε όλη σχεδόν την επιφάνεια της γέμισης.
Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και με ένα κουτάλι ρίχνουμε το μείγμα πάνω από την γέμιση. Προσοχή να μην μας ξεχειλίσει από τα τοιχώματα
Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για 30-45 λεπτά. Ανάλογα με το φούρνο μας.
Είναι μια τάρτα πολύ ελαφριά, εύκολη και πολύ νόστιμη
Μπορείτε να βάλετε ότι μανιτάρια έχετε
Εγώ έβαλα κανθαρίσκους (νεραντζάκια που μάζεψα από το δάσος)
2 σχόλια:
Ω, τί όμορφη πρόταση!!!
Κλέβει καρδιές και εντυπώσεις!!!
ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, Δημητρούλα μου!
υπεροχη πιτουλα πανευκολη συνταγη!
Δημοσίευση σχολίου