Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Ταρτάκια γεμιστά με κοτόπουλο και μανιτάρια!


Για απογευματινό, για πρωινό...ακόμη και για κύριο πιάτο: Γεμιστά ταρτάκια με στήθος κοτόπουλο και ψιλοκομμένα μανιτάρια. Εγώ είχα στην κατάψυξή λίγα άγρια μανιτάρια (βολίτες). Όμως μπορούμε να βάλουμε μανιτάρια του εμπορίου (ασπρομανίταρα  και πλευρώτους)

Υλικά: 
20 μικρά σφολιατάκια από το σούπερ μάρκετ
2 στήθη κοτόπουλου ψιλοκομμένα
2 κούπες ψιλοκομμένα μανιτάρια
2 ξερά κρεμμύδια και δύο φρέσκα ψιλοκομμένα
3 αυγά και 150γρ. κρέμα γάλακτος
1 κούπα τυριά ψιλοκομμένα-αλάτι-πιπέρι
2 κουταλιές βούτυρο ή 1 ποτήρι του κρασιού λάδι


 Σοτάρουμε στην κατσαρόλα με το βούτυρο τα κρεμμύδια, το κοτόπουλο και τα μανιτάρια.Προσθέτουμε στο τέλος το αλάτι και το πιπέρι.
Αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει καλά.


 Βουτυρώνουμε τις θήκες των κέικ και στρώνουμε τα φυλλαράκια στις θήκες.


 Με ένα κουτάλι γεμίζουμε με την κρύα γέμιση. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος λίγο και ρίχνουμε μέσα τα μισά τυριά.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την κρέμα γάλακτος με γάλα εβαπορέ ή φρέσκο γάλα


 Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών πάνω από την γέμιση και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί


Ψήνουμε στους 200 βαθμούς περίπου μισή ώρα. Τα βγάζουμε αμέσως από τις θήκες και τα σερβίρουμε ζεστά. Είναι όμως πολύ νόστιμα και κρύα


                                              Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: