Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Κανελόνια γεμιστά με μανιτάρια.

Κανελόνια με μανιτάρια
Υλικά:
500 γρ. Μανιτάρια  ψιλοκομμένα (ΠΌΡΤΟ ΜΠΈΛΟ-ΑΓΑΡΙΚΆ ή αν έχουμε  άγρια – ότι έχουμε)
15-18 κανελόνια
150 γρ. Κιμά μοσχαρίσιο
2 ξερά κρεμμύδια
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 σκελίδα σκόρδο
3 αυγά
1 κούπα τυρί τριμμένο σκληρό
ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
Αλάτι  πιπέρι
2 ώριμες ντομάτες ή 1 κούπα χυμό ντομάτας
ποτήρι γάλα
ποτήρι νερό
1 κομμάτι τυρί φέτα
Εκτέλεση;
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια  φρέσκα και ξερά   με λίγο λάδι να μαλακώσουν . Προσθέτουμε τον κιμά και στη συνέχεια τα μανιτάρια. Προσέχουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε καλά για  να μην τα κάψουμε. Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι , το κρασί και ένα ποτήρι νερό. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει και να μείνει μόνο με το λαδάκι

. Μόλις κρυώσει καλά ρίχνουμε μέσα τα αυγά και ανακατεύουμε καλά να πήξει το μείγμα. Αν έχει υγρά  βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά για 2 λεπτά και ανακατεύουμε προσεκτικά να μην ψηθούν τα αυγά.

Οταν κρυώσει το μείγμα ρίχνουμε  το τριμμένο τυρί ,ανακατεύουμε και με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τα κανελόνια. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι. Ρίχνουμε από πάνω τη ψιλοκομμένη ντομάτα ή το χυμό, το νερό και το γάλα. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη φέτα και λίγο λάδι . 


Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  στους 200 βαθμούς για 30 -45 ανάλογα το φούρνο μας. Αν θέλουμε τα κανελόνια μας ξεροψημένα  10 λεπτά πριν τα βγάλουμε από το φούρνο ξεσκεπάζουμε το ταψί μας αφαιρώντας το αλουμινόχαρτο.


Σερβίρουμε με φράσια σαλάτα  και αν θέλουμε μπορούμε να αφαιρέσουμε τον κιμά και να γίνουν τα κανελόνια μας σκέτα με μανιτάρια

1 σχόλιο:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Να μια πολύ ενδιαφέρουσα γέμιση για τα κανελόνια, που δεν έχω σκεφτεί!
Πολύ ωραία ιδέα Δήμητρα!
Φιλιά, καλή βδομάδα!