Είχα δύο πράσα στο ψυγείο και ήταν έτοιμα να χαλάσουν. Τα έφτιαξα κεφτέδες και έγιναν πολύ νόστιμοι. Είναι η συνταγή από τους κολοθοκεφτέδες με την διαφορά ότι αντί για κολοκύθι βάζουμε πράσο.
Υλικά:
2 πράσα ψιλοκομμένα
2 αυγά
1 μεγάλο κομμάτι τυρί φέτα τριμμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
αλάτι- πιπέρι
1 ποτηράκι του κρασιού νερό
Λάδι για τι τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ανακατεύουμε καλά. Τα αφήνουμε 10 λεπτά έξω από το ψυγείο.
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και με ένα κουτάλι ρίχνουμε κουταλιές από το υλικό μακρυά την μία από την άλλη για να μην κολλήσουν. Τηγανίζουμε αλλά προσέχουμε να μην κάψουμε τους κεφτέδες. Όταν ψηθούν από την μία πλευρά γυρίζουμε τον κεφτέ να ψηθεί και από την άλλη.
Βγάζουμε τους κεφτέδες πάνω σε σαπροφυτικό χαρτί και τους σερβίρουμε ζεστούς με τσίπουρο ή ουζάκι.
Τρώγονται και πολύ καλά κρύοι.
4 σχόλια:
Αχ με τσίπουρο Δήμητρα τώρα που έχει και κρύο δίπλα σε ένα τζάκι!
Όνειρα που κάνω!!!
Εγώ μόλις βλέπω "πράσσο" στο σπίτι η πρώτη μου σκέψη είναι να κάνω βελουτέ πρασσόσουπα!
Σίγουρα όμως θα δοκιμάσω και αυτά τα λαχταριστά κεφτεδάκια σου!!
;-)
Σε φιλώ πολύ-πολύ!
ΣΣΣΜΟΥΤΣ!
Φοβερό μεζεδάκι Δήμητρα, γεια στα χεράκια σου!
Φιλιά, καλή βδομάδα!
καλέ σε τί σέξυ ποτήρια έβαλες το τσίπρο; πολύ καρκαλωτά! έξαλλα πράματα!
Δημοσίευση σχολίου