Το τουρσί της Καίτης.
Η Καίτη είναι μία καλή φίλη σύγχρονη και πολύ καλή νοικοκυρά. Έχει ένα πολύ όμορφο καφενεδάκι σε ένα γραφικό χωριό Στον Άγιο Κοσμά στα Γρεβενά.
Φτιάχνει η Καίτη πολύ νόστιμους μεζέδες, καταπληκτικά φαγητά και υπέροχα γλυκά
Μας σέρβιρε με το τσίπουρο ένα πολύ νόστιμο τουρσί και μας έδωσε τη συνταγή. Όσοι το φτιάξετε δεν θα χάσετε.
Υλικά για 6 κιλά ( μην σας φαίνονται πολλά μαζεύουν πολύ όταν γίνουν)
2 κιλά ντομάτες πράσινες
1 κιλό πιπεριές πράσινες
1 κιλό πιπεριές κόκκινες
2 κιλά λάχανο ή κουνουπίδι
4-5 καρότα
σέλινο φύλλα και ρίζες
Σκόρδο κατά προτίμηση αν θέλουμε βάζουμε
Για την άλμη:
2 μπουκάλια ξύδι ΤΟΠ
2, 5 μπουκαλάκια νερό( τα μπουκαλάκια τα εμφιαλωμένα τα μικρά)
150 γρ. ζάχαρη
150 γρ. αλάτι χονδρό
1,5 μπουκαλάκι λάδι ελαιόλαδο
Κόβουμε τα λαχανικά σε μικρά ή μέτρια κομμάτια και βάζουμε όλα τα υλικά σε μία λεκάνη μεγάλη (στερεά και υγρά). Τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε 48 ώρες εκτός ψυγείου. Κάπου κάπου τα ανακατεύουμε και μόλις περάσουν οι 48 ώρες γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα με υλικό των λαχανικών αλλά και με το υγρό. Κλείνουμε τα βάζα και το τουρσί μας είναι έτοιμο για κατανάλωση
Μπορείτε να βάλετε όποια λαχανικά θέλετε. Εγώ δεν είχα πράσινες ντομάτες αλλά και χωρίς αυτές το τουρσί μου έγινε τέλειο.
Καίτη σ' ευχαριστώ.
Υ.Γ. Όσοι μπορείτε αν θέλετε επισκεύτητε το μαγαζάκι της Καίτης στον Άγιο Κοσμά να γευτήτε τους ωραίους μεζέδες με τσίπουρο και καλό κρασί της Καίτης.
1 σχόλιο:
Πω πω, νοστιμιές!!!
Γιορτάζει σήμερα η Καίτη? Χρόνια της πολλά, καλέ!!!
;-)
ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!
Δημοσίευση σχολίου