Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Ξύλινες διαδρομές...WOOD PRINSA PEACE

Θόδωρος Καραγιάννης - Πεύκη και Ρόμπολο!

Ο Θόδωρος Καραγιάννης είναι Γρεβενιώτης και είναι ο ιδιοκτήτης της Μανιταροταβέρνας ΑΥΛΑΙΣ
Στις αμέτρητες εξορμήσεις του στις πλαγιές της Πίνδου για τη συλλογή των μανιταριών έβρισκε διάφορα πετρώματα και ξερά ξύλα από αιωνόβια πεύκα και ρόμπολα.

Τα ξύλα του τράβηξαν ιδιαίτερα την προσοχή τόσο για την αντοχή τους στο χρόνο όσο και για τα διάφορα σχέδια που παρέπεμπαν σε μοναδικές μορφές -με ιδιαίτερη κίνηση-ζώων ,πουλιών, ερπετών κ.λ.π.

Από απλή περιέργεια άρχισε να μαζεύει μερικά από αυτά και με απλά εργαλεία κατσαβίδια και μαχαιράκια άρχισε να καθαρίζει τις σάπιες επιφάνειε.Διαπίστωσε ότι η καρδιά του ξύλου που απέμεινε μετά τον καθαρισμό ήταν σκληρή , λεία και με εντυπωσιακά σχέδια.

Στη συνέχεια προχώρησε παραπέρα।Χρησιμοποίησε και μικρούς τροχούς κάνοντας καθαρισμό πιο συστηματικό ενώ με την προσθήκη βερνικιού έδωσε στο ξύλο λάμψη και ομορφιά.

Σήμερα μετά από τρία χρόνια 100πλέον ξύλινες κατασκευές μικρές και μεγάλες κοσμούν την μανιταροταβέρνα του στα Γρεβενά, ενώ άλλα 100παραμένουν σε αποθηκευτικούς χώρους.

Η αρχική του περιέργεια έγινε στην πορεία χόμπ.Σήμερα ο Θόδωρος Καραγιάννης στις ώρες που θέλει να χαλαρώσει από τη δουλεία του ασχολείται συστηματικά και με πολύ μεράκι με την επεξεργασία ξύλινων ευρημάτων κατά κύριο λόγο από μαύρη Πεύκη και Ρόμπολο.

Στις προθέσεις του δεν είναι να πουλήσει τις κατασκευές του।Τις θεωρεί κομμάτια των διαδρομών του στα δάση και βλέπει σε καθένα από αυτά κάτι από τις ομορφιές και τη γοητεία της Γρεβενιώτικης φύσης που ιδιαίτερα αγαπά.

Το κέρδος του απ' όλη αυτή την προσπάθεια όπως ο ίδιος παραδέχεται είναι πως τώρα γέμισε τον ελεύθερο χρόνο του ευχάριστα και δημιουργικα.

Και ακόμη πως εκτός από την μεγάλη του την αγάπη ...ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ έχει έναν επιπλέον λόγο να επισκέπτεται τακτικά τις δασωμένες πλαγιές.

Υ.Γ. Α ισθάνομαι περήφανή για δύο λόγους:
Είναι Γρεβενιώτης ...ΜΑΝΙΤΑΡΟΦΙΛΟΣ
Είναι και ανεψιός μου.

6 σχόλια:

Ξανθή είπε...

Μπράβο!!!!

Betty's Cuisine είπε...

Πολύ όμορφα όλα!
Μπράβο στον καλλιτέχνη!

http://3el-lifecoaching.blogspot.com είπε...

γειά σου Δήμητρα.
μόνο άμα είσαι Γρεβενιώτης καταλαβαίνεις την έκφραση prinsa peace
Ειμαι περήφανη γιατί κατάγομαι από τα Γρεβενά και βλέπω τις ομορφιές
στο blog σου

Unknown είπε...

Είναι φανταστικά. Πολλή μου αρέσει.

evelina είπε...

Καλημέρα Δήμητρα. Πραγματικά υπέροχο το blog σου .Απο σήμερα πρόσθεσες ακόμα μια μανιταρόφιλη αλλά και κάποια που ασχολείται ερασιτεχνικά με τα καλλιτεχνικά.Υπέροχη η δουλειά του φίλου σου .χρειάζεται ταλέντο και μεράκι για όλα αυτά .Καλά κάνεις που είσαι περήφανη και για τον φίλο σου αλλά και για την πόλη σου .Καλή σου μέρα.

evelina είπε...

για τον ανηψιό ήθελα να πω αλλά έγραψα για τον φίλο σου.Συμβαίνουν και αυτά