Υλικά:
Ένα κιλό σαρδέλες
Ένα ματσάκι μαϊντανό , τέσσερις σκελίδες σκόρδο.
Αλάτι- πιπέρι-λάδι.
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τις σαρδέλες μας.
Κόβουμε τα κεφάλια και βγάζουμε την ραχοκοκκαλιά τους.
Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και το σκόρδο και τα αναμιγνύουμε
Αλατοπιπερώνουμε τις σαρδέλες μας
Γεμίζουμε με το μείγμα τις σαρδέλες και τοποθετούμε πάνω άλλη μία
Τις αλείφουμε με λίγο λάδι και τις ψήνουμε στη σχάρα στα κάρβουνα αν υπάρχουν ή τις ψήνουμε σε αντιπολιτικό τηγάνι με πολύ λίγο λάδι.
Σερβίρουμε τις σαρδέλες ζεστές με μπόλικο λαδολέμονο και τις συνοδεύουμε με φρέσκια σαλάτα.
Μικρό μυστικό: Όπου και αν τις ψήσουμε αποφεύγουμε να τις γυρίζουμε πολλές φορές. Μία φορά είναι αρκετή.
20 σχόλια:
Παντρεμένη, ε???? Μμμμμμμ...!!!
Τρελαίνομαι και άρεσε και στα μικρά όταν το έφτιαξα πρώτη φορά παραδόξως!
Καλημέρα!
Φοβερό....πολύ καλή εκδοχή!!!
Δήμητρα πολύ ωραίος μεζές βάζω το τσίπουρο!!
Εφη είναι ο καλύτερος τρόπος για να φάνε τα παιδιά μας τα ψαράκια.
Nandia ...καλή σου μέρα!
Ξανθή πράγματι είναι ένας πολύ καλός μεζές για τσίπουρο!
σουπερ φαγητο!!!!!
παντρεμένες ή ανύπαντρες εμείς τις αγαπάμε!!
Αν σου πω πως δεν τις έχω φτιάξει ποτέ, αν και μένω σε νησί τι θα μου πεις???
Όλο λέω να τις φτιάξω κι όλο το αναβάλω... Με βάζεις σε πειρασμό!!!
Την καλημέρα μου και πολλά φιλιά...
ΤΕΛΕΙΕΣ! (Εδώ οι σαρδέλες έχουν διαστάσεις ωκεανίσιες... και αν τις βρεις!)
Πολύ ωραίες! Να είχα μερικές!
Τι επιτυχημένος γάμος! Μεζεδάκι α' κατηγορίας έβγαλε :-)
Ο άντρας μου λέει ότι αν έχει σαρδελίτσα ψητή στα κάρβουνα, δεν θέλει κανένα άλλο ψάρι!
Παντρεμένη πρέπει να είναι ακόμα πιο νόστιμη!!!
Φιλιά, καλό απόγευμα!
απο τα πολύ αγαπημένα μου πιάτα! τις φτιάχνω πολύ συχνά και όπως λες Δήμητρα τα παιδιά τις λατρεύουν! καλό βράδυ :-)
Λαααατρευω τις σαρδέλες σε κάθε εκδοχή, αλλά τις παντρεμένες άκομη περισσότερο!!
Τις τρώμε συχνα μιας και η Αγριώτικη καταγωγή του πεθερού μου,ζητάει μεζεδάκι για τον αβάσταχτο του τσίπουρου ..καημό του!!
Φιλάκια Δήμρτρα!!
Δήμητρα, Ζωγράφισες!
Δήμητρα παίρνεις άριστα στο φιλετάρισμα της σαρδέλας! Και η γέμιση πολύ μυρωδάτη, μπράβο!
Τέλειος μεζές, εγώ το ήξερα ως γκαστρωμένες...
μμμμ!!!!!!!!Τι γαργαλιστικές νοστιμιές είναι αυτές;Βάζω ένα ουζάκι κι έρχομαι!!
έφτιαξα τις σαρδέλες!!!!φοβερός μεζές!!! peps
τις τιμήσαμε δεόντως!!! αυγουστίνος
Δημοσίευση σχολίου