Η νηστεία καταλύεται (διακόπτεται) την 25η Μαρτίου , την μεγάλη διπλή για τους Έλληνες γιορτή και την ημέρα αυτή επιτρέπεται μόνο η ψαροφαγία. Η έλλειψη ψαριών ιδιαίτερα στις ορεινές περιοχές οδήγησε τους κατοίκους και τις νοικοκυρές στην επιλογή του παστού μπακαλιάρου. Σήμερα ο μπακαλιάρος με σκορδαλιά είναι συνταγή που συνδέθηκε μ’ αύτη τη γιορτή και σερβίρεται σ’ όλα τα μαγαζιά.
Επειδή είναι πολύ γνωστή συνταγή για την κάθε νοικοκυρά επέλεξα για το Μάρτιο μια σύνθετη παραλλαγή της . Νοστιμότατη που θα δώσει σίγουρα άλλη νότα στο γιορτινό Τραπέζι την 25η Μαρτίου. Δοκιμάστε την και θα εκπλαγείτε.
Μπακαλιάρο με ρύζι στο φούρνο!
Αφού καθαρίσουμε και τεμαχιάσουμε το μπακαλιάρο μας τον βάζουμε σε κρύο νερό να ξαρμυρίσει αλλάζοντας το νερό πολλές φορές . Στη συνέχεια βράζουμε το μπακαλιάρο ελαφρώς ( 10 λεπτά περίπου). Ξεπλένουμε το ρύζι με ζεστό νερό και το σοτάρουμε με λάδι. Προσθέτουμε το βρασμένο μπακαλιάρο με το ζουμί του και το αδειάζουμε στο ταψί . Ψήνουμε το φαγητό μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά του. Σερβίρουμε το φαγητό πασπαλίζοντας το με μαύρο πιπέρι.
Υλικά: Θα χρειαστούμε μία κούπα ρύζι καρολίνα , μισή κίτρινο , πέντε κούπες ζωμό και ¾ της κούπας λάδι.
Αφού καθαρίσουμε και τεμαχιάσουμε το μπακαλιάρο μας τον βάζουμε σε κρύο νερό να ξαρμυρίσει αλλάζοντας το νερό πολλές φορές . Στη συνέχεια βράζουμε το μπακαλιάρο ελαφρώς ( 10 λεπτά περίπου). Ξεπλένουμε το ρύζι με ζεστό νερό και το σοτάρουμε με λάδι. Προσθέτουμε το βρασμένο μπακαλιάρο με το ζουμί του και το αδειάζουμε στο ταψί . Ψήνουμε το φαγητό μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά του. Σερβίρουμε το φαγητό πασπαλίζοντας το με μαύρο πιπέρι.
Υλικά: Θα χρειαστούμε μία κούπα ρύζι καρολίνα , μισή κίτρινο , πέντε κούπες ζωμό και ¾ της κούπας λάδι.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όσους γιορτάζουν !
13 σχόλια:
Πολύ πρωτότυπη ιδέα!!! Εγώ παραμένω κλασική στον μπακαλιάρο κροκέτες!
ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ!
ΚΑΛΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ!!
Κι έτσι νόστιμος θα γίνει ο μπακαλιάρος.
Καλό τριήμερο
Για να φυγει η αλμυρα του μπακαλιαρου πιο γρηγορα μεσα στο νερο οταν τον ξαλμυριζουμε βαζεις μια καθαρισμενη πατατα μετριου μεγεθους τραβαει το αλατι θα βγει μαυρισμενη και ο μπακαλιαρος νοστιμος
Μαρίνα καλημέρα...τις φτιάχνουμε και μεις τις κροκέτες.Το ρύζι όμως το φτιάχνουνε για συνοδευτικό.
Να είσαι καλά.
Georgiaxara να περάσεις και συ καλά!
Μαρία ο μπακαλιάρος είναι ένα φαγητό,όπως και να το μαγειρέψεις γίνεται νόστιμο.
Φιλιά
Νίκο καλημέρα.
Δεν ήξερα για την πατάτα.Εγω μέσα στο νερό βάζω χαρτί κουζίνας για να αποροφήσει το αλάτι. Θα δοκιμάσω την πατάτα την επόμενη φορά.
Αγαπημένες γεύσεις για τη σημερινή μέρα! Χρόνια πολλά!
Και του χρόνου Δήμητρα ,πολύ ωραία η παραλλαγη σου :)
Να είμαι ειλικρινής αγαπώ τον κλασικό μπακαλιάρο..μα έκλεψα την ιδέα με τη σαλάτα κάτω που δεν την είχα σκεφτεί και μου άρεσε τρομερά!Καλό ΣΚ φίλη μου!
ωραίο φαγάκι
Υλικά: Θα χρειαστούμε μία κούπα ρύζι καρολίνα , μισή κίτρινο , πέντε κούπες ζωμό και ¾ της κούπας λάδι.
web design and development vancouver ,
wordpress development vancouver ,
Δημοσίευση σχολίου