Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008
Χορτόσουπα με Μανιτάρια
Υλικά
1 κιλό μανιτάρια άγρια του δάσους ή καλλιέργειας
(όλες οι ποικιλίες μανιταριών μπορούν να μπουν στη σούπα...όσο περισσότερα και διαφορετικά)
4 πατάτες
2 καρότα
2 κρεμμύδια ξερά και ένα ματσάκι φρέσκα
2 κλωνάρια σέλινο, 2 κλωναράκια μαϊντανό, λίγο άνηθο
½ ποτήρι του κρασιού λάδι ή 2 κουταλιές βούτυρο
αλάτι, πιπέρι, λεμόνι
Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τα χορταρικά. Τα μανιτάρια δεν τα πλένουμε με πολύ νερό, απλώς μόνο να φύγουν τα χώματα. Καλύτερα να τα βουρτσίζουμε ελαφρώς με ένα πινέλο κουζίνας.
2. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι ή το βούτυρο να κάψει ελαφρώς, ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Πρέπει να προσέχουμε πάντα ώστε να μη διαλύουμε τα μανιτάρια.
3. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις πατάτες, τα καρότα και τα κρεμμύδια, κομμένα σε μέτρια κομμάτια. Τέλος προσθέτουμε το σέλινο, το μαϊντανό και τον άνηθο.
4. Γεμίζουμε νερό τόσο όσο χρειάζεται για να σκεπαστούν τα υλικά. Κατά τη διάρκεια του βρασμού προσθέτουμε, αν χρειαστεί, ζεστό νερό.
5. Αφήνουμε τη σούπα να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να χυλώσει ελαφρώς και αφού κλείσουμε τη φωτιά ρίχνουμε το πιπέρι και το λεμόνι.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
5 σχόλια:
Μόλις σε λάτρεψα.. Σε κάνω tag ως αγγελάκι :)
Καλημέρα eclaire...
Εχουμε πολλά να πούμε αργότερα και πολλά να μαγειρέψουμε.
Ευχαριστώ
αυτη τη χορτοσουπα θα την κανω πολυυυ γρηγορα....μη σου πω και αυριο!!!...(μονο που δυστυχως θα ειναι χωρις αγρια μανιταρια)
μωρε την έφτιαξα ήδη...σούπερ ειναι!merci πολύ για τη συνταγη :)
καληνυχτουδια
είναι αυτή που έχουμε φάει στη μανιταρογιορτή;
Δημοσίευση σχολίου