Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

Μανιτάρια (Ζαρκαδίσια) Σνίτσελ


Υλικά
(ολόκληρα) άγρια μανιτάρια Ζαρκαδίσια
ή Πορτομπέλο του εμπορίου
2 αυγά
1 κούπα αλεύρι
1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
λάδι για τηγάνι

Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και με τα δάχτυλα μας τα πιέζουμε ελαφρώς για να ανοίξει λίγο η καμπύλη πλευρά τους.

2. Ρίχνουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και τα περνάμε πρώτα από το αλεύρι, ύστερα από το αυγό και τέλος από την τριμμένη φρυγανιά.

3. Βάζουμε το λάδι να κάψει λίγο και τηγανίζουμε τα μανιτάρια μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές. Τα βγάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε ζεστά αφού τα πασπαλίσουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

4. Τα συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας και φρέσκια σαλάτα.

Μικρό μυστικό
Όταν η σοδειά μας από Ζαρκαδίσια μανιτάρια είναι μεγάλη, τα βάζουμε στην κατάψυξη, το καθένα χωριστά σε σακούλες ψυγείου και τα μαγειρεύουμε χωρίς να τα ξεπαγώσουμε.


Σημείωση: Η συνταγή είναι από την κατηγορία `Ορεκτικά' και μία από τις 70 συνταγές με μανιτάρια που περιλαμβάνονται στο βιβλίο μου ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ... από το δάσος στην κουζίνα.