Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012

Καρυδόπιτα παραδοσιακή!

       Υλικά:
·         6 αυγά
·         1 φλιτζάνι τσαγιού  ζάχαρη
·         1 φλιτζάνι φρυγανιά
·         2 κουταλάκια κοφτά μπέκιν  πάουντερ
·         1,5 κουταλάκι κανέλα
·         ½  κουταλάκι γαρίφαλο σκόνη
·         1,5 φλιτζάνι  καρύδια χοντροκομμένα
Για το σιρόπι:
·         2 φλιτζάνια νερό
·         2 φλιτζάνια ζάχαρη
·         Χυμό μισού λεμονιού
·         2 κουταλιές κονιάκ.
 Εκτέλεση: Βάζουμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε να πήξουν καλά. Ανακατεύουμε την φρυγανιά με το μπέικ πάουντερ ,την κανέλα και το γαρίφαλο και τα ρίχνουμε στα χτυπημένα αυγά .Έχουμε κλείσει το μίξερ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι πολύ ελαφρά. Προσθέτουμε τα καρύδια τα οποία έχουμε πασπαλίσει με λίγο αλεύρι  συνεχίζουμε το ανακάτεμα με προσοχή να μην καθίσουν τα αυγά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι καλά βουτυρωμένο .Ψήνουμε το γλυκό μας στους                            180 βαθμούς Κελσίου  για περίπου μισή ώρα. Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι ,έκτος από το κονιάκ και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Μόλις βράσει το σιρόπι ρίχνουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε να κρυώσει λίγο το σιρόπι. Με ένα κουτάλι ρίχνουμε το σιρόπι στην καρυδόπιτα λίγο- λίγο για να μην μας καθίσει. Μόλις κρυώσει τελείως το γλυκό το βγάζουμε από το ταψί  και το βάζουμε σε μία πιατέλα .Πασπαλίζουμε το γλυκό μας με άχνη ζάχαρη ή καρύδια ψιλοκομμένα και τη σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.

Μικρό μυστικό: Μπορούμε αν θέλουμε να βάλουμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένη φόρμα και όταν την βγάλουμε να την περιχύσουμε με γλάσο σοκολάτας.

12 σχόλια:

peps είπε...

Steile merika kommatia!!!!!!!!!! Thelooooooo

Χρυσούλα είπε...

Τέλεια συνταγή! Απίθανη γίνεται!...Καλό Φθινόπωρο!

Eri είπε...

Υπέροχη, αγαπημένη καρυδόπιτα!

Ροδανθη είπε...

Τέλεια καρυδόπιτα και επιτέλους με λίγα αυγά,σχετικά, αλλού έχω δει ολόκληρο το κοτέτσι απο αυγά.Να είσαι καλά φιλιά!!!!

Elpiniki είπε...

Τελεια φαινεται η καρυδοπιτα σου!!
Τη ζηλεψα!!

Tina Pippo είπε...

Φαίνεται τέλεια!! Αφράτη και καλά σιροπιασμένη, όπως μου αρέσει!!
Και η συμβουλή με τη σοκολάτα.. μούρλια!!!
Να έχεις μια όμορφη ημέρα, φιλιά!!

Λίλα είπε...

Την αγαπάμε την καρυδόπιτα οικογενειακώς!!!!

Ερμιόνη είπε...

Αγαπημένο και μπορώ να πω λατρεμένο γλυκάκι!
Στο σπίτι το συνοδεύουμε απαραιτήτως με παγωτό!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Υπέροχη!!!!!!
Και με μια μπάλα παγωτό από δίπλα, δεν έχω καλύτερο!
Φιλιά!

Penelope είπε...

Από τα καλύτερα γλυκά για να συνοδεύσεις καφεδάκι και όχι μόνον (!) καλή μου Δήμητρα. Και η δικιά σας δείχνει εξαιρετικά αφράτη.

SPYRIDOULA είπε...

Φαίνετε καταπληκτική!Λατρεύω την καρυδόπιτα!Απο τα πιο αγαπημένα μου γλυκά!Φιλάκια!

Taste Advisor είπε...

Εξαιρετική!
Φιλιά