Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Μπουγάτσα με κρέμα...Θεσσαλονίκης!


Μια συνταγή που θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια! Εύκολη νόστιμη...και χορταστική !


  • Υλικά για την κρέμα                          Υλικά για το φύλλο: 1 πακέτο φύλλο κρούστας και                                                                                                     βούτυρο για να βρέξουμε τα φύλλα
  • 1.5 λίτρο γάλα
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
  • 3 αυγά
  • 1 βανίλια
  • 3 κουταλιές βούτυρο 



Ετοιμάζουμε πρώτα την κρέμα. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το σιμιγδάλι λίγο- λίγο τη βανίλια και λίγο αλάτι. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει η κρέμα ! Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα αυγά ( τα έχουμε χτυπήσει πολύ καλά) λίγο -λίγο να τα ενσωματώσουμε στην κράμα χωρίς να τα ψήσουμε! Τέλος ρίχνουμε το βούτυρο και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. Κάπου κάπου την ανακατεύουμε για να μην πιάσει κρούστα.

Βουτυρώνουμε το ταψί και απλώνουμε τα μισά φύλλα κάτω με κάποια να εξέχουν από τις άκρες του ταψιού φροντίζοντας να ραντίζουμε το κάθε φύλλο με λιωμένο βούτυρο. Αδειάζουμε την κρέμα φροντίζοντας να πάει σε όλο το ταψί γυρίζουμε τα κάτω φύλλα προς τα μέσα...πάνω στην κρέμα...για να μην ξεχειλίσει η κρέμα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλα την πίτα μας. Ραντίζουμε επίσης με βούτυρο κάθε φορά που βάζουμε ένα φύλλο. Τέλος με ένα μαχαίρι σπρώχνουμε τα πάνω φύλλα να μπουν μέσα  στις άκρες και χαράζουμε την πίτα προσεκτικά σε κομμάτια. Με ένα πινέλο περνάμε όλη την επιφάνεια με βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου 1 ώρα. Όταν ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει την κόβουμε και σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα!

Υ.Γ. Η συνταγή είναι για το μεγάλο ταψί κουζίνας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: