Υλικά:
3 κούπες αλεύρι
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα κακάο
3/4 της κούπας καλαμποκέλαιο
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 κούπα νερό
3 κουταλάκια του γλ. μπέικεν πάουντερ
1 κουταλάκι σόδα
1 κουταλ. αλάτι
2 κουταλιές ξύδι
ξύσμα πορτοκαλιού
κεράσια η ότι φρούτα θέλετε η σταγόνες σοκολάτας
μια βανίλια -κονιάκ-ότι ποτό θέλετε για άρωμα
Σε ένα άλλο βάζουμε τη ζάχαρη, το λάδι, τη βανίλια, το ποτό και ανακατεύουμε. Μέσα στο χυμό του πορτοκαλιού διαλύουμε τη σόδα και επειδή αυτό το μείγμα αφρίζει το κάνουμε πάνω από τα υλικά...γιατί θα τρέχει.Το προσθέτουμε στη ζάχαρη με το λάδι ανακατεύουμε και προσθέτουμε και το νερό. Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι με το κακάο. Ανακατεύουμε πολύ καλά και ρίχνουμε το μισό μείγμα σε βουτυρωμένες 12 θήκες. Τοποθετούμε δυο κεράσια η σταγόνες σοκολάτας στην κάθε θήκη και σκεπάζουμε με το άλλο μισό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσουν και αν χρειαστεί ξεκολλάμε με μαχαίρι τις άκρες και ξεφορμάρουμε . Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή με γλάσο σοκολάτας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου