Είναι μια λύση για πρωινό η βραδινό.
Μια πίτα με πολύ αγνά υλικά αλλά πολύ νόστιμη και πολύ εύκολη.
- Υλικά: Για τη ζύμη
- 500 γρ. αλεύρι
- 4 κουταλιές λάδι
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- 1 κουταλάκι αλάτι
- Χλιαρό νερό όσο πάρει να γίνει η ζύμη μαλάκια περίπου 2 φλυτζάνια του τσαγιού
- Για τη γέμιση:
- 2 ντομάτες κομμένες σε μέτρια κομμάτια και καθαρισμένες από σπόρια και υγρά
- 1 ξερό κόκκινο κρεμμύδι χονδροκομμένο
- ελιές χωρίς κουκούτσια
- ρίγανη
- λάδι
- λίγο αλάτι
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μπολ και ζυμώνουμε να γίνει η ζύμη μαλακιά. Λαδώνουμε το ταψί μας και απλώνουμε τη ζύμη. Την λαδώνουμε καλά και προσθέτουμε τα λαχανικά μας επάνω. Την αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον να φουσκώσει λίγο και πριν την βάλουμε στο φούρνο την ραντίζουμε με λάδι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς περίπου 20 λεπτά.
1 σχόλιο:
Την έκανα προχθές και ήταν εξαιρετική!
Παρέλειψα το κρεμμύδι, λόγω κάποιας ευαισθησίας του στομάχου, αλλά και πάλι δεν έμεινε ψίχουλο!
Ευχαριστώ και πάω να κλέψω κι άλλες συνταγές σας!
Δημοσίευση σχολίου