Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

Ψάρι πέρκα με άσπρη σάλτσα… κουρκούτι!

Υλικά:
1 πακέτο πέρκα κατεψυγμένη
Αλεύρι
Αλάτι-πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο
Χυμό ενός λεμονιού
Λάδι για τηγάνι1 φλιτζάνι ελαιόλαδο


Εκτέλεση:
Ξεπαγώνουμε καλά το ψάρι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Το αλατοπιπερώνουμε και αφού το αλευρώνουμε το τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά με λάδι σπορέλαιο προσέχοντας να μην το κάψουμε.


Εκτέλεση της σάλτσας(κουρκούτι):
Σε μία βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι μέσα στο οποίο τηγανίσαμε το ψάρι, αφού πρώτα το περάσουμε από το σουρωτήρι και το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί το λάδι ρίχνουμε 5 κουταλιές αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να σοταριστεί το αλεύρι(να μην καεί). Προσθέτουμε χλιαρό νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Ρίχνουμε αλάτι,πιπέρι, ψιλοκομμένο σκόρδο και το χυμό του λεμονιού. Τέλος βάζουμε με προσοχή τα κομμάτια του ψαριού μέσα και αφήνουμε να βράσει το φαγητό 5-7 λεπτά. Ανακατεύουμε με προσοχή να μην κωλύσει το φαγητό και να μην μας διαλυθεί το ψάρι.


Μικρό μυστικό: Για πιο πικάντικο προσθέτουμε και λίγο χυμό ντομάτας , τότε όμως το κουρκούτι μας θα πάρει κόκκινο χρώμα. Αλάτι και λεμόνι βάζουμε όσο εμείς θέλουμε.


4 σχόλια:

ΕΛΕΝΗ είπε...

Μου αρέσουν πολύ τα ψάρια σε όλες τις εκδοχές!Πολύ ωραία συνταγή!Καλό βράδυ!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Να σου πω την αλήθεια ένα ψαράκι το χω πεθυμήσει!
Ωραίος ο τρόπος που μαγείρεψες την πέρκα!
Φιλιά!

Elpiniki είπε...

Ωραια προταση για περκα! Φαινεται οτι ηταν πολυ νοστημο το πιατο !

http://3el-lifecoaching.blogspot.com είπε...

Τι μου θύμησες με το κουρκούτι!!!!!!
Να είσαι καλά Δήμητρα. Πολλά φιλιά.