Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011

Αγριογούρουνο με πατάτες και κρεμμύδια!

Υλικά:

6 μερίδες κρέας αγριογούρουνο

8 μεγάλες πατάτες

6 μεγάλα κρεμμύδια ξερά

2 ώριμες ντομάτες- ένα φλιτζάνι του τσαγιού χυμό ντομάτας –μία κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας.

1 κλωνάρι σέλινο

3 φύλλα δάφνη

3 σκελίδες σκόρδο

Λίγη καυτερή πιπεριά φρέσκια ή αποξηραμένη

Αλάτι- πιπέρι (μαύρο και λίγο κόκκινο)-ρίγανη

1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι και ένα κόκκινο κρασί

1 κομμάτι ξύλο κανέλα.

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά το κρέας με κρύο νερό και το αφήνουμε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό μέσα στο οποίο έχουμε ρίξει ένα ποτήρι ξίδι για μία ώρα για να φύγει το πολύ αίμα.

Ξεπλένουμε το κρέας και το σκουπίσουμε με απορροφητικό χαρτί για να φύγει το πολύ νερό, το σοτάρουμε στην κατσαρόλα μας με το λάδι μέχρι να ροδοκοκκινίσει Προσοχή να μην μας καεί. Ρίχνουμε τα ξερά κρεμμύδια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα

Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες καθαρισμένες και κομμένες και αυτές σε μεγάλα κομμάτια.

Τέλος ρίχνουμε όλα τα άλλα υλικά και νερό μέχρι να σκεπαστεί το φαγητό μας.

Το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μείνει το φαγητό μόνο με τη σάλτσα και το λάδι του. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.


Σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί, διάφορα τυριά και συνοδεύουμε το φαγητό μας με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, το ίδιο που ρίξαμε στο φαγητό μας.



Μικρό μυστικό: Εγώ προσθέτω στο φαγητό και λίγα μανιτάρια άγρια φρέσκα ή αποξηραμένα.

Το συγκεκριμένο φαγητό μπορεί να γίνει και με κρέας μοσχάρι ή χοιρινό του εμπορίου




17 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Ααααχχχ, που να το βρω το αγριογούρουνο, που να το βρω??
Με μοσχαράκι με βλέπω να το κάνω, φαίνεται σούπερ νόστιμο!
Φιλάκια!

Asteri είπε...

Γιάμιιιιιιιιιιιι πολύ ωραίο φαγάκι!
Φιλιά

Λίλα είπε...

Που να βρω αγριογούρουνο η έρημη?
Βουτιά στο πιάτο κάνω!

Marina είπε...

Μου κάνεις το τραπέζι;;;; Δέχομαι!!!...χα...χα....

Μarion, είπε...

Λουκούμι το φαγητό σου Δήμητρα.
Πεντανόστιμο είναι.

manousina είπε...

το κρέας του αγριογούρουνου είναι πεντανόστιμο και το έχεις μαγειρέψει τέλεια!!!

Katerina είπε...

Καμμιά φορά μας στέλνουν από το χωριό του πατέρα μου αγριογούρουνο και γίνεται πεντανόστιμο. Τέλειο φαγάκι Δήμητρα, γεια στα χέρια σου!

Taste Advisor είπε...

πανέμορφο και διαφορετικό!

mia maria είπε...

Πολύ λαχταριστό το φαγάκι σου! Που να βρούμε εμείς αγριογούρουνο!

para-kelsoscooks είπε...

Και με μοσχαράκι πιστεύω να γίνεται εξ ίσου νόστιμο.

gvarvakis είπε...

Εξαιρετική συνταγή Δήμητρα!!! Η πλάκα είναι ότι όσο έβλεπα από χθες τον τίτλο και διάβαζα σήμερα τη διαδικασία, αναρωτιόμουν αν θα είχε ή όχι μανιτάρια... Το μικρό μυστικό μου έλυσε την απορία :))
Φιλιά
Καλημέρα

Ξανθή είπε...

Καλημέρα!!λες να βγούμε για κυνήγι;;;
Πολύ θα ήθελα να έχω ένα πιάτο από το φαγητό σου.
Πολλά φιλιά

Ανώνυμος είπε...

Την κανέλα ας την αφήσουμε για τον μπακλαβά..!! Ωραιότατη συνταγή μας έδωσε η Ξανθη!! Όμως όπως στο μπακλαβά δε βάζουμε σκόρδο έτσι και στα φαγητά δε βάζουμε κανέλα!!

Vita είπε...

Έχω ακόμη λίγο στην κατάψυξη από χριστουγιεννιάτικο πεσκέσι συγγενών μακεδόνων.Ωραία η πρότασή σου!

kiki είπε...

Αχ να είχα λίγοοοοο!

georgiaxara είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ!!!
ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ!
ΦΙΛΙΑ!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΑΡΓΩ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΕΡΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΝΕΑ ΣΟΥ.ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΣΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
ΠΩ ΠΩ!!!!ΩΡΑΙΟΤΑΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ.