Τρίτη, 1 Ιουνίου 2010

Πατάτες γιαχνί ...με μανιτάρια!

Ένα φαγητό εύκολο και θρεπτικό.
Κόβουμε 4 μανιτάρια του εμπορίου -ασπρομανίταρα-σε μεγάλα κομμάτια.

Καθαρίζουμε και κόβουμε 4 πατάτες , 4 ξερά κρεμμύδια σε μεγάλα κομμάτια.Ψιλοκόβουμε δύο ώριμες ντομάτες και λίγο μαϊντανό και φρέσκο δυόσμο.
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια με ένα ποτήρι του κρασιού λάδι και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια, τις πατάτες, τις ντομάτες, το μαϊντανό το δυόσμο, δύο σκελίδες σκόρδο, δύο φύλα δάφνη ,αλάτι και πιπέρι.।
Προσθέτουμε νερό τόσο όσο να σκεπαστούν όλα τα υλικά.
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σωθεί όλο το νερό και να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι.
Μικρό μυστικό: Αν θέλουμε προσθέτουμε και μία κόκκινη πιπεριά και λίγη πράσινη καυτερή για να γίνει το φαγητό μας πιο πικάντικο.

10 σχόλια:

Asteri είπε...

Και έλεγα ΤΙ να μαγειρέψω σήμερα :))
Ευχαριστώωωωωω
Φιλιά
Καλό μήνα

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ είπε...

πατατοτέλειο, με μανιτάρια θα είναι σαν να τα μαγειρέψαμε με κρέας!!!!

Ξανθή είπε...

Δεν το είδα πιο νωρίς και φτιάχνω φασολάκια,υπάρχει και το αύριο.
Έχω πλευρώτους στο ψυγείο νομίζω ότι θα είναι το ίδιο.
Καλό μήνα Δήμητρα!!!

Λίνα είπε...

Απλά φανταστικό. Θα φτιαχτεί σύντομα και αυτό.
Καλό μήνα.

Πλεκτο Εγκωμιο είπε...

Φανταστική ιδέα! Ευχαριστούμε πολύ κα Δήμητρα!! Καλό σας μήνα!

Penelope είπε...

Ωραιότατο Δήμητρα. Αλλά εμένα σίγουρα θα μου ζητηθεί και ως συμπλήρωμα κανένα κρεατικό :-))

Maria B. είπε...

πολύ ωραία η πρόταση σου Δημητρούλα. Συνήθως τις φτιάχνω ''ορφανές'' τις πατάτες γιαχνί. Μαλλον πρέπει να το επιχειρησω την επόμενη φορά.

φιλια πολλά και καλό μεσημέρι

big mama είπε...

Αχ Δήμητρα, αυτά τα φαγητά μας αρέσουν για το καλοκαιράκι! Καθυστερημένα καλό μήνα!

kiki είπε...

Σούπερ. Η νοστιμιά στην απλότητα!

katerina είπε...

μμμμμμμμμ τελεια ιδέα..πραγματικά η γεύση στην απλότητα παίρνει πολλούς βαθμούς..