Υλικά
2 φλιτζάνια μανιτάρια (Βωλίτες, Πρόβεια, Μορχέλλες κ.ά.)
1 κιλό φιλετάκια μοσχαρίσια
1 καρότο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 ποτήρι κρέμα γάλακτος
λάδι, αλάτι, πιπέρι
μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και βάζουμε τα φιλετάκια να ψηθούν καλά και από τις δύο πλευρές ώστε να πιάσει το κρέας μας κρούστα (έτσι πετυχαίνουμε να κρατήσει το κρέας τους χυμούς του και να γίνει μαλακό).
2. Σοτάρουμε, αφού ρίξουμε το κρεμμύδι, το καρότο ψιλοκομμένο και τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε καλά για να μην κάψουμε το φαγητό.
3. Ρίχνουμε ένα ποτηράκι νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει το φαγητό για λίγα λεπτά ακόμη.
4. Προσθέτουμε την κρέμα γάλατος και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά.
5. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό αφού το πασπαλίσουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Μικρό μυστικό
Την συνταγή αυτή μπορούμε να την κάνουμε και με χοιρινά φιλετάκια ή με όποιο άλλο κρέας θέλουμε. Μπορούμε και να παραλείψουμε την κρέμα γάλακτος.
2 φλιτζάνια μανιτάρια (Βωλίτες, Πρόβεια, Μορχέλλες κ.ά.)
1 κιλό φιλετάκια μοσχαρίσια
1 καρότο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 ποτήρι κρέμα γάλακτος
λάδι, αλάτι, πιπέρι
μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και βάζουμε τα φιλετάκια να ψηθούν καλά και από τις δύο πλευρές ώστε να πιάσει το κρέας μας κρούστα (έτσι πετυχαίνουμε να κρατήσει το κρέας τους χυμούς του και να γίνει μαλακό).
2. Σοτάρουμε, αφού ρίξουμε το κρεμμύδι, το καρότο ψιλοκομμένο και τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε καλά για να μην κάψουμε το φαγητό.
3. Ρίχνουμε ένα ποτηράκι νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει το φαγητό για λίγα λεπτά ακόμη.
4. Προσθέτουμε την κρέμα γάλατος και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά.
5. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό αφού το πασπαλίσουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Μικρό μυστικό
Την συνταγή αυτή μπορούμε να την κάνουμε και με χοιρινά φιλετάκια ή με όποιο άλλο κρέας θέλουμε. Μπορούμε και να παραλείψουμε την κρέμα γάλακτος.
10 σχόλια:
ωραίο!!!
το καλύτερο γι' αυτή τη συνταγή είναι να μην βάλουμε καθόλου κρέας,
με τέτοια μανιτάρια τι το θέλω το κρέας η άμοιρη;
δεν το χαλαλίζω εγώ τέτοιο μανιταράκι σε κρεατικές ατασθαλίες, θα το φάω σκέτο το πεντανόστιμοοοοοοο.......χαχαχα
ζηλεύω εδώ δεν είναι και τόσο εύκολο να φάμε τέτοια μανιτάρια, κανένα ξερό αν κι όταν το βρούμε, άλλο πράμα το φρέσκο της Πίνδου, του βουνού, να το μυρίζεις, να μοσχοβολάει ο τόπος.....
γιατί μας το κάνεις αυτό, δεν έχουμε και χρόνο να έρθουμε στα Γρεβενά να μας μάθετε και εμάς τους άσχετους τα μυστικά των μανιταριών!!!!!
Ωραίο φαγάκι!!
Με τόσο νόστιμα υλικά, νόστιμο θα είναι!!
Την κρέμα γάλακτος δεν θα την παρέλειπα με τίποτε, σίγουρα πιο νόστιμο το φαγάκι θα είναι με αυτήν, έστω κι αν είναι με πιο πολλές θερμίδες!
αγαπημενο φαγητο αν κι εγω το κανω με τα κοινα μανιταρια...φαντασου να ειχα και αγρια...
αληθεια Δημητρα,αγορασα εδω απο τα Μανιταρια Γρεβενων σκονη απο πλευτωτους...που μπορω να τη χρησιμοποιησω?...δεν ηξερα τι να την κανω,μα μου εκανε...κλικ οπως την ειδα,σκεφτηκα κι εσενα και ειπα θα την παρω!
τωρα...περιμενω τα φωτα σου :)
Κι εγώ θα αφήσω την κρέμα γάλακτος στη θέση της και θα προσθέσω και λίγο λευκό κρασάκι! ωραιοοοο!!!
Γαστεροπλήξ πράγματι τα άγρια μανιτάρια έχουν φοβερό άρωμα και καταπληκτική γεύση.
Έλενα όπου να μπει η κρέμα γάλακτος
δίνει πολύ καλή γεύση στο φαγητό.
Cook τη σκόνη των μανιταριών μπορείς να την ρίξεις σε όλες τις σάλτσες και σε όλες τις σούπες.Το φαγητό σου θα πάρει άρωμα και γεύση
Betty το λευκό κρασί πάει πολύ με τα μανιτάρια.
Εξαιρετική η συνταγή.
Και εγώ με το κρασάκι είμαι... ειδικά αν είναι τα μανιτάρια με χοιρινό. Αν έχω βάζω και λίγο σέλινο.
ΥΓ. Η πρόταση που κουβεντιάσαμε έγινε δεκτή με ενθουσιασμό. Από εσάς εξαρτάται το πότε...
Σε ζηλευω που μπορεις και βρισκεις τοσα ωραια μανιταρια.
Εμεις στο σπιτι με εξαιρεση την κορη μου τα λατρευουμε αλλά παιρνω μονο τα "πλευρωτους" για ψητα και τα αλλα τα ασπρα(δεν ξερω πως λεγονται) για τις σαλατες μου,επειδη ωμα ειναι καταπληκτικά.!
Εχω ερθει εκδρομη στα ΓΡΕΒΕΝΑ και σε ενα χωριο πολυ μικρο δεν θυμαμαι το ονομα του, που μειναμε ο μαγειρας μας εφτιαξε ομελετα στο τζακι απο μανιταρια που μαζεψε εκεινη την στιγμη στο απεναντι βουνο.
ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΟ ΠΙΑΤΟ!!!! δεν το ξεχναω.......
Οπου και να τα βαλεις τελικα τα μανιταρια, δινουν στο φαγητο μια ..αρχοντια να την πω τωρα; Το φαγακι σου ειναι πολυ ωραιο. Προτιμω κι εγω οπως και καποιος στα σχολια που ειδα, ασπρο κρασι (η ακομα και κοκκινο) στη σαλτσα αντι για κρεμα γαλακτος. Ετσι δε με φουσκωνει (και χορταινει) στην τριτη μπουκια. Εδω βρισκω μια καλη ποικιλια απο μανιταρια, απλα δεν ειμαι σιγουρη καυθε φορα ποια να παρω για ωρισμνο φαγητο. Ετσι καταληγω παντα στα ποτρομπελλα στα πλευροτους η στις μορελλες κι εχω παψει να παιρων τα μικρα τα ασπρα που εγω τα λεω... κουμπια! Σε φιλω εκει στις ομορφιες της φυσης που βρισκεσαι.
Σούπερ φαγητάκι Δήμητρα! Γεια στα χέρια σου!
Δημοσίευση σχολίου