Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Μακαρόνια με σκόρδο και μανιτάρια


Υλικά

1/2 κιλό μακαρόνια (ή κάθε άλλο είδος ζυμαρικού)
2 κούπες ψιλοκομμένα μανιτάρια, Πλευρωτοί ή Αγαρικά (Ασπρομανίταρα)
σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, λάδι

Εκτέλεση
1. Βράζουμε τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε ζεστά.

2. Σ’ ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι, τα μανιτάρια κομμένα σε κομμάτια και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε για λίγο το σοτάρισμα.

3. Στη συνέχεια ανακατεύουμε τα μανιτάρια με τα μακαρόνια για να πάει η μυρουδιά του σκόρδου σε όλο το φαγητό.

4. Σερβίρουμε τα μακαρόνια και προαιρετικά ρίχνουμε τυρί τριμμένο και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Μικρό μυστικό
Το πιάτο αυτό μπορούμε να το σερβίρουμε με τηγανητό ή ψητό ψάρι και φρέσκια σαλάτα.

12 σχόλια:

lila είπε...

Πολύ όμορφη και απλή συνταγή.Και μου αρέσει που δεν χρησιμοποιείτε κρέμα γάλακτος,που συνήθως βάζουν σε αυτήν την σάλτσα.
Μπράβο σας,στο απλό βρίσκεται και η ουσία τελικά.
Καλή σας μέρα.

dhmhtra είπε...

lila...καλημέρα.
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια

dhmhtra είπε...

lila...καλημέρα.
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια

δεσποιναριον είπε...

Κι εγω ηρθα να πω οτι και η Λιλα, προτιμω τις ελαφρες ασπρες σαλτσες με λαδι (οχι κρεμα) στα μακαρονια. Τι εχεις εκει διπλα Δημητρουλα; γλωσσα τηγανητη; Καλημερα Δημητρα.

Ανώνυμος είπε...

Υπέροχα! Και όλα αραχνο'ύ'φαντα, σαν εσάς Κυρία Δημητρα! Νόστιμη και φίνα! Εσείς τιτυράκι προτιμάτε σε αυτά τα μακαρόνια;

kiki είπε...

Αυτό κι αν θα μου αρέσει Δήμητρα! Αυτά τα αγαρικά που λες, είναι αυτά που ξέρω σαν λαζαρίνες; Τα γνωστά καλλιεργήσιμα μανιτάρια του σούπερ μάρκετ;

dhmhtra είπε...

Δέσποινα θα ακολουθήσουν και άλλες πολλές συνταγές απλές και ελαφριές.

Φίλε ανώνυμε ...όποιο τυρί σκλυρό θέλεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις.

kiki αυτά είναι τα μανιτάρια του εμπορίου (τις λαζαρίνες και τους πλευροτούς ) μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι μανιτάρι βρείς.Ακόμη και τα συντηρημένα σε κονσέρβα.

Peter M είπε...

Dimitra, pastas are best when the sauce is simple...like here!

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά ωραία συνταγή! Πιστεύω δε ότι ο μαϊντανός είναι από τα sine qua non συστατικά της... κυρίως αν τον πασπαλίσουμε πάνω στα ζυμαρικά (κι ανακατέψουμε καλά) πριν περιχύσουμε τη σάλτσα.

Ανώνυμος είπε...

Με λίγο Δενδρολίβανο η συνταγή γίνετε "κόλαση"!!!
Απλή κ πεντανόστιμη!!!!

Christa είπε...

Θα μπορούσα να σβήσω τα μανιτάρια με λευκό κρασί;

Christa είπε...

Καλησπέρα και πάλι. Μήπως έχετε μια συνταγή ιδιαίτερη για χοιρινό κρέας; Ευχαριστώ προκαταβολικά!