Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013

Τηγανιά με μανιτάρια...Ρωσσούλες


Οι Ρωσσούλες είναι μανιτάρια πολύ νόστιμα αλλά πρέπει να ξέρει κανείς να τα ξεχωρίζει για να τα μαγειρέψει


 Θα τις συναντήσουμε στα δάση μας από το Μάιο έως και όλο το Φθινόπωρο. Στα βιβλία του Γιώργου Κωνσταντινίδη θα βρούμε ότι οδηγίες χρειαζόμαστε για τα είδη των Μανιταριών.
http://www.manitari.gr/


 Ο Δημοσθένης και η παρέα του χθες βράδυ έφεραν στο fuit art cafe  όσα μανιτάρια μάζεψαν το απόγευμα στο δάσος που πήγαν .


 Λίγες ρωσσούλες χρυσές, λίγες κυανόξανθες, πρασινίζουσες, λίγους κανθαρίσκους και ένα βασιλικό.

 Τα μαγειρέψαμε τηγανιά...απλό τηγάνισμα με λαδάκι και βούτυρο. Δεν θέλουν πολύ ώρα τηγάνισμα για να κρατάνε τα αρώματα τους.


 Αν θέλουμε μέσα στο τηγάνι βάζουμε μία σκελίδα σκόρδο...να μην κάψει.



Πασπαλίζουμε λίγο χονδρο αλάτι και αν μας αρέσει και λίγη ρίγανη.



Εκλεκτός μεζές για ούζο και τσίπουρο!

3 σχόλια:

syros2js είπε...

Ax, αυτά τα μεζεδάκια σου!!!
;-)
Φιλιά αμέτρητα!
Να περνάς όμορφα!

http://3el-lifecoaching.blogspot.com είπε...

Αχ βρε Δήμητρα τι μας κάνεις με τα μεζεδάκια σου.
Πολλά φιλάκια

Ανώνυμος είπε...

Αχ βρε Δήυμητρα αντί να πάτε εσείς στα γερόντια μανιτάρια και άλλα καλούδια σας φέρνουν αυτοί! Τί να πώ!