Σάββατο, 27 Ιουλίου 2013

Χαλβάς με σιμιγδάλι και ινδοκάρυδο


 Μετά τη βόλτα μας στο δάσος φτιάξαμε στο fuit art cafe ένα γλυκάκι εύκολο αλλά πολύ νόστιμο.
Σιμιγδαλένιο χαλβά με ινδοκάρυδο και πορτοκάλι.
Έγινε πολύ εύκολα αλλά άρεσε πολύ στους φίλους πελάτες μας.
Την συνταγή μου την έδωσε η φίλη μου η Νίκη.


 Τον σερβίραμε με κρύο καφέ...φρέντο καπουτσίνο...


Με ζεστό τσάι...φρούτα του δάσους και μικρό πρίγκιπα!


                                 Με κρύα και ζεστή σοκολάτα


Συνδυάστηκε πολύ καλά με όλα τα ροφήματα μας


Υλικά:
Μία κούπα καλαμποκέλαιο
Μία κούπα σιμιγδάλι χονδρό
2/3 της κούπας σιμιγδάλι ψιλό
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
1 κούπα ινδοκάρυδο
1 βανίλια
1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού και ξύσμα
Λίγο ινδοκάρυδο για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό,τη βανίλια, το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού να βράσουν για 5 λεπτά.
Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το σιμιγδάλι να καβουρδιστεί καλά χωρίς να καεί και να σκουρίνει.
Ρίχνουμε το κοφτό σιρόπι μέσα στο μείγμα του σιμιγδαλιού, ανακατεύουμε καλά και μόλις απορροφηθεί όλο το σιρόπι και αρχίζει ο χαλβάς να ξεκολλάει από τα τοιχώματα κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το ιδοκάρυδο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Στρώνουμε το χαλβά σε φόρμα και αφού κρυώσει το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο και αν θέλουμε βάζουμε από πάνω γλυκό του κουταλιού
Εγώ τον έβαλα σε ένα τετράγωνο ταψάκι και τον έκοψα σε μικρά κομμάτια

Μικρό μυστικό:
Για καλύτερο ξεφορμάρισμα αφού κρυώσει ο χαλβάς τον παγώνουμε στο ψυγείο.

1 σχόλιο:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Αυτόν τον χαλβά σίγουρα θα τον δοκιμάσω, έχω αδυναμία στο ινδοκάρυδο!
Φιλιά Δήμητρά μου, καλή βδομάδα από αύριο!