Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010

Μανιτάρια, πλευροτούς...με κολοκυθάκια.

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Υλικά: 500 γρ. φρέσκα και τρυφερά κολοκυθάκια

500 γρ. μανιτάρια πλευροτούς

2 κρεμμυδάκια φρέσκα

2 σκελίδες σκόρδο

Λάδι-αλάτι-πιπέρι-λεμόνι

Εκτέλεση:

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια σε μέτρια κομμάτια.
  2. Πλένουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια σε τετράγωνα κομμάτια.
  3. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια και τα κολοκυθάκια με λίγο λάδι μέχρι να ροδίσουν. Τα τοποθετούμε σε μία πιατέλα και ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι.
  4. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα προσθέτουμε στη σαλάτα μας.
  5. Ανακατεύουμε ένα ποτηράκι του κρασιού λάδι με το χυμό ενός λεμονιού , το σκόρδο ψιλοκομμένο και το προσθέτουμε στα λαχανικά.

Μικρό μυστικό:

Τα μανιτάρια που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι πολύ τρυφερά και να αφαιρέσουμε το σκληρό τους ποδαράκι.




10 σχόλια:

Asteri είπε...

Είμαι λάτρης των μανιταριών!!!! το πιάτο σου φοβερό!

Penelope είπε...

Πω-πω απο τις γεύσεις που μου αρέσουν. Και σήμερα έχω προγραμματίσει να κάνω κολοκυθάκια αυγολέμονο, γεμιστά με μανιτάρια και ρύζι!
Μου άνοιξες την όρεξη Δήμητρα και δεν βλέπω την ώρα να επιστρέψω σπίτι...

http://3el-lifecoaching.blogspot.com είπε...

Αγαπημένη Δήμητρα,τα πλευρότους είναι
ουαου,!!!!!!!! θα το φτιάξω σύντομα
και θα σου πω νέα.

πουαντερι είπε...

Μμμμ! τελειο πιατο!!!

dhmhtra είπε...

Asteri όπου μπαίνουν τα μανιτάρια το φαγητό παίρνει άλλη γεύση και άρωμα.

Penelope πολύ καλή η ιδέα των γεμιστών με μανιτάρια.

lifecoaching καλή επιτυχία, θα σου αρέσει πολύ.

Πουαντερι καλό πιάτο και ελεφρύ

big mama είπε...

Πλευροτούς λέγονται; Νόμιζα πλευρότους. Πάντως όπως και να λέγονται είναι καταπληκτικά. Θα τη φτιάξω τη συνταγή σου!

gvarvakis είπε...

Φανταστική γευστική και νοστιμότατη η πρόταση σου Δήμητρα!!!
Φιλιά πολλά
Καλή σου μέρα

georgiaxara είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ!!! ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΟΥ!
ΤΕΛΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ!!
ΦΙΛΑΚΙΑ!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Φοβερή πρόταση για σαλάτα, μπράβο Δήμητρα για την γευστική πρόταση!
Φιλάκια!

Vita είπε...

Υπέροχη συνταγή! Αυτό που λένε gourmet!