Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010

Σουφλέ ...με μανιτάρια.

Έχουν 10 μέρες που έφυγαν τα παιδιά.Ολες αυτές τις μέρες δεν υπήρχε όρεξη για δημιουργία...ούτε καν για μαγείρεμα.
Σήμερα είμαι καλά.
Βγήκαμε στο δάσος ,χαλαρώσαμε και μαζέψαμε τα αγαπημένα μας μανιτάρια ...τα καλογράκια.

Τα έφερα στο σπίτι και είπα να μαγειρέψω μία αγαπημένη μου συνταγή.

Τα μανιτάρια δεν τα πλένουμε,τα καθαρίζουμε από τα φύλλα ή τα χώματα με ένα βρεγμένο πανί.
Για το σουφλέ με μανιτάρια θα χρειαστούμε:

Ένα πακέτο ταλιατέλες ή ότι ζυμαρικό θέλετε.

Δύο κούπες ψιλοκομμένα μανιτάρια ασπρομανίταρα. Εγώ έβαλα καλογράκια που μάζεψα από το δάσος.

Μία κούπα τσαγιού τριμμένα μαλακά τυριά , ότι έχουμε στο σπίτι.

100 γρ. μπέικον και 100γρ. γαλοπούλα ψιλοκομμένα.

3 αυγά

2 κούπες γάλα

Ένα κουτί κρέμα γάλακτος(100 γρ.)

Αλάτι και ένα ποτηράκι του κρασιού λάδι.


Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια...

Σε νερό που βράζει ρίχνουμε λίγο αλάτι και βράζουμε τις ταλιατέλες μέτρια.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρώς το μπέικον, τη γαλοπούλα και τα μανιτάρια. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.


Ρίχνουμε τις μισές ταλιατέλες σε ένα ταψάκι και τις ανακατεύουμε με τα μισά τριμμένα τυριά.

Πάνω από τις ταλιατέλες ρίχνουμε τα σοταρισμένα μας υλικά, μπέικον, γαλοπούλα μανιτάρια και τις υπόλοιπες ταλιατέλες.


Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος , λίγο αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Όλο αυτό το μείγμα το αδειάζουμε πάνω από το φαγητό μας και τελειώνουμε πασπαλιζοντάς το με τα υπόλοιπα τυριά.


Σκεπάζουμε το φαγητό με αλουμινόχαρτό και το ψήνουμε για 45 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου.


Μικρό μυστικό:

Πριν βγάλουμε το φαγητό από το φούρνο βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε άλλα 15 λεπτά για να πάρει το φαγητό μας λίγο ροδοκόκκινο χρώμα.


Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ...και το συνοδεύουμε με φρέσκια σαλάτα.

Εμείς ήπιαμε και ένα ποτηράκι φρέσκο μούστο ...στην υγιά των παιδιών μας και ευχυθήκαμε:
Καλή αντάμωση!!!

18 σχόλια:

Ξανθή είπε...

Καλημέρα Δήμητρα!!
Ελπίζω να τα πούμε από κοντά το Σάββατο και να ευχηθούμε μαζί καλή αντάμωση με τα παιδιά μας!!!

Asteri είπε...

Μανιτάρια έχω ..... και τα υπόλοιπα υλικά έχωωωωωω, οπότε τι θα φάμε σήμερα;;;;;; :))) χεχεχε
Πολλά φιλιά σ

Maria Tzirita είπε...

Αυτό είναι το τέλειο πιάτο! Πάντα το συμπεριλαμβάνω στο μενού όταν κάνω τραπέζι κι όλοι τρελαίνονται! Όπως και τη μανιταρόπιτα βέβαια! Να'σαι καλά Δημητρούλα μου και να μαγειρεύεις για να εκτονώνεσαι! Φιλάκια πολλά!

Πλεκτο Εγκωμιο είπε...

Κα Δήμητρα καλημέρα! Απο τις αγαπημένες συνταγές αυτή που μας παρουσιάζεται σήμερα! Φιλιά πολλά και καλές βόλτες στο δάσος!

gvarvakis είπε...

Υπέροχο το σουφλέ σου Δήμητρα! Μπαίνει στο πρόγραμμα άμεσα :)
Για τα πρώτα, υπομονή!!!
Το Σάββατο στο camp!!!
Φιλιά
Καλημέρα

Ανεράιδα είπε...

Τι ωραίο ιστολόγιο αυτό!! Καλώς σε βρήκα! Μ' αρέσουν πολύ τα μανιτάρια και λιγουρεύομαι πολλές από τις συνταγές σου!

dhmhtra είπε...

Καλημέρα σε όλους,να είστε όλοι καλά, θα τα πούμε το Σάββατο...κερνάω γλυκό κουταλιού μανιτάρι που μόλις το εφτιαξα!
Φιλιά.

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ είπε...

αγαπημένο φαγάκι, τώρα με τα μανιτάρια που έβαλες εσύ θα είναι πεντανόστιμο στο άπειρο*********
φιλάκια

Μαριζα είπε...

Το σουφλέ τέλειο και τα καλογεράκια σίγουρα το απογειώνουν με τη βελούδινη γεύση τους. Αν σε παρηγορεί επειδή και εγώ έζησα στο εξωτερικό σε αναζήτηση καλύτερης τύχης να ξέρεις ότι τα παιδιά είναι ευτυχισμένα γιατί επιτέλους πραγματοποιούν τα όνειρά τους.

georgiaxara είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ!!!
ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ.
ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ ΣΙΓΟΥΡΑ!
ΦΙΛΑΚΙΑ!!!

IZA είπε...

Ευχαριστούμε πολύ για τις υπέροχες συνταγές σου, μα και για το νοητό ταξίδι που μας προσφέρεις στην πολυαγαπημένη πόλη των Γρεβενών. Να είσαι καλά!

IZA είπε...

Ευχαριστούμε πολύ για τις υπέροχες συνταγές σου, μα και για το νοητό ταξίδι που μας προσφέρεις στην πολυαγαπημένη πόλη των Γρεβενών. Να είσαι καλά!

Taste Advisor είπε...

Καλημέρα!
Χάρηκα τόσο πολύ που σε γνώρισα χθές!
Εξαιρετική η δουλειά σας!
Μπράβο ξανά! Πολλά Φιλιά και πολλά φιλιά στα Γρεβενά!

Ευτύχης Μπλέτσας είπε...

Γεια σου Δήμητρα!
Υπερχαρηκα για τη γνωριμία το Σάββατο. Ποιο ήταν αυτό το καταπληκτικό μανιταράκι που δοκίμασα το Σάββατο στο GR Food Bloggers Camp?
Κάνεις καταπληκτική δουλειά! Ανυπομονώ να έρθω στα Γρεβενά να μαγειρέψουμε μαζί! Φιλιά πολλά

Μarion, είπε...

Δήμητρα χάρηκα που σε γνώρισα χθες.
Πολύ καλή ευκαιρία να γνωρίσω το blog σου και την απίστευτη καλή δουλειά που κάνετε.

Μπράβο σου!
Φιλιά πολλά

donkey and the carrot είπε...

agapimeni mou Dimitra se brika!!! Eimai poly arrostoula... avrio tha ftiakso tin soupitsa me ton traxana kai ta manitaria sou!!! se filo!!!!

Penelope είπε...

Έτσι που το βλέπω είναι τέλειο, κι ας μην έχουμε άμεση πρόσβαση στην πρώτη ύλη! Θα τα καταφέρουμε να το φτιάξουμε σύντομα.

nsc είπε...

τι μας κάνεις πάλι...αχ τι πιάτο είναι αυτό!!!!