Υλικά: 5 μανιτάρια άγρια ή φρέσκα του εμπορίου ασπρομανίταρα.
20 γρ.ξερά μανιτάρια
200 γρ. κρέμα γάλακτος
2 πατάτες βρασμένες
Αλάτι- πιπέρι-2 κουταλιές βούτυρο .
Εκτέλεση:
- Βάζουμε τα ξερά μανιτάρια στο νερό να μαλακώσουν για μισή ώρα.
- Τα βγάζουμε από το νερό και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τα σοτάρουμε σε μία κατσαρόλα με το βούτυρο για μερικά λεπτά. Προσθέτουμε νερό από αυτό που τα βάλαμε να μουσκέψουν και τα αφήνουμε να βράσουν καλά.
- Ρίχνουμε και τα φρέσκα κομμένα σε μέτρια κομμάτια και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
- Αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει και περνάμε όλο το μείγμα από το μπλέιντερ μαζί και τις βρασμένες πατάτες ώστε να γίνει το φαγητό μας ένας μαλακός πολτός.
- Αλατίζουμε τη σούπα και 2 λεπτά πριν ολοκληρώσουμε το μαγείρεμα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτός και ανακατεύουμε πολύ απαλά βράζουμε για 2 λεπτά.
Μικρό μυστικό:
Αν έχουμε σερβίρουμε τη σούπα βάζοντας στην επιφάνεια της λεπτές φέτες τρούφας ή απλώς σκόνη τρούφας. Η σούπα μας θα πάρει θεϊκή γεύση.
11 σχόλια:
Δήμητρα πως το έχεις κάνει αυτό με τα αυγά!!!!
Καλή Σαρακοστή!!!
Ξανθή έβρασα τα αυγά τα καθάρισα και έκοψα τις άκρες για να μπορέσει να σταθεί το αυγό στο πιάτο.Το κόκκινο μέρο είναι ντομάτα και τις άσπρες βούλες τις έκανα με μαγιονέζα και μία οδοντογλυφίδα.
Μια φορά που έφτιαξα μανιταρόσουπα μου βγήκε λίγο σκούρα. Πεντανόστιμη αλλά σκούρα, ίσως με την πατάτα να ανοίγει λίγο!
Τα αυγουλάκια είναι άπαιχτα!
Καταπληκτικά τα αυγά !
Μέρες τώρα η κόρη μου ζητάει μανιταρόσουπα! τώρα πιά δεν έχω καμμία δικαιολογία!
Καλό βράδυ.
Mμμμ τόσο ωραία μανιτάρια θα κάνουν τέλεια σούπα! Τα αυγά είναι σαν ζωγραφιά!
Tι να πρωτοθαυμάσουμε??
Την σούπα??(μανιταρόσουπα, η αγαπημένη μου σούπα) ή τα υπέροχα αυγουλάκια??
Μπράβο Δήμητρα!!
Η εμφάνιση είναι τέλεια, φαντάζομαι από γεύση πως θα είναι!! Μπράβο σε όλα!
Νοστιμότατη η σούπα αλλά και τα αυγομανίταρα.... μονάδικά!! Καλή Σαρακοστή Κα Δήμητρα!
καλή σαρακοστή! Αυτά τα μανιτάρια τα κοκκινόασπρα, τα κανονικά και τα ιμιτασιόν, μου θυμίζουν παραμύθια!!!
υποκλίνομαι στην καλλιτεχνική σου έμπνευση !
Ἐμαθα να τα μαζεύω πριν μάθω να διαβάζω,λίγα είδη αυτά που τρὠμε στην γενέτειρά μου (Πήλιο),με αυστηρότατους κανόνες συλλογής που έχουν σαν αποτέλεσμα την πλήρη απουσία ατυχήματος εδώ κι εκατό χρόνια τουλάχιστον!
Πολύ καλό το ιστολόγιο ,μπράβο σου!
καλησπερα και καλως σας βρηκα σε ενα πολυ νοστιμο blog με την τελεια γευση των μανιταριων...και τα μανιταρακια απο αυγο και ντοματα ειναι το κατι αλλο...
Δημοσίευση σχολίου