Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Μανιταρόσουπα ...με ξερά μανιτάρια βασιλικά και καλογράκια.


Υλικά: 5 μανιτάρια άγρια ή φρέσκα του εμπορίου ασπρομανίταρα.

20 γρ.ξερά μανιτάρια

200 γρ. κρέμα γάλακτος

2 πατάτες βρασμένες

Αλάτι- πιπέρι-2 κουταλιές βούτυρο .

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε τα ξερά μανιτάρια στο νερό να μαλακώσουν για μισή ώρα.
  2. Τα βγάζουμε από το νερό και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τα σοτάρουμε σε μία κατσαρόλα με το βούτυρο για μερικά λεπτά. Προσθέτουμε νερό από αυτό που τα βάλαμε να μουσκέψουν και τα αφήνουμε να βράσουν καλά.
  3. Ρίχνουμε και τα φρέσκα κομμένα σε μέτρια κομμάτια και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
  4. Αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει και περνάμε όλο το μείγμα από το μπλέιντερ μαζί και τις βρασμένες πατάτες ώστε να γίνει το φαγητό μας ένας μαλακός πολτός.
  5. Αλατίζουμε τη σούπα και 2 λεπτά πριν ολοκληρώσουμε το μαγείρεμα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτός και ανακατεύουμε πολύ απαλά βράζουμε για 2 λεπτά.

Μικρό μυστικό:

Αν έχουμε σερβίρουμε τη σούπα βάζοντας στην επιφάνεια της λεπτές φέτες τρούφας ή απλώς σκόνη τρούφας. Η σούπα μας θα πάρει θεϊκή γεύση.









Αυτή την μανιταρόσουπα την μαγείρεψα το βράδυ της Κυριακής των απόκρεων .Εκείνο το βράδυ συνηθίζεται να τρώμε αυγά βρασμένα. Εγω τους έδωσα την μορφή μανιταριών. Εγιναν πολύ όμορφα και πολύ νόστιμα!
Καλή Σαρακοστή!




11 σχόλια:

Ξανθή είπε...

Δήμητρα πως το έχεις κάνει αυτό με τα αυγά!!!!
Καλή Σαρακοστή!!!

dhmhtra είπε...

Ξανθή έβρασα τα αυγά τα καθάρισα και έκοψα τις άκρες για να μπορέσει να σταθεί το αυγό στο πιάτο.Το κόκκινο μέρο είναι ντομάτα και τις άσπρες βούλες τις έκανα με μαγιονέζα και μία οδοντογλυφίδα.

Lila Xagorari είπε...

Μια φορά που έφτιαξα μανιταρόσουπα μου βγήκε λίγο σκούρα. Πεντανόστιμη αλλά σκούρα, ίσως με την πατάτα να ανοίγει λίγο!
Τα αυγουλάκια είναι άπαιχτα!

Betty's Cuisine είπε...

Καταπληκτικά τα αυγά !

Μέρες τώρα η κόρη μου ζητάει μανιταρόσουπα! τώρα πιά δεν έχω καμμία δικαιολογία!

Καλό βράδυ.

Αγγελικη Ν είπε...

Mμμμ τόσο ωραία μανιτάρια θα κάνουν τέλεια σούπα! Τα αυγά είναι σαν ζωγραφιά!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Tι να πρωτοθαυμάσουμε??
Την σούπα??(μανιταρόσουπα, η αγαπημένη μου σούπα) ή τα υπέροχα αυγουλάκια??
Μπράβο Δήμητρα!!

mia maria είπε...

Η εμφάνιση είναι τέλεια, φαντάζομαι από γεύση πως θα είναι!! Μπράβο σε όλα!

Πλεκτο Εγκωμιο είπε...

Νοστιμότατη η σούπα αλλά και τα αυγομανίταρα.... μονάδικά!! Καλή Σαρακοστή Κα Δήμητρα!

kiki είπε...

καλή σαρακοστή! Αυτά τα μανιτάρια τα κοκκινόασπρα, τα κανονικά και τα ιμιτασιόν, μου θυμίζουν παραμύθια!!!

kostaslogh είπε...

υποκλίνομαι στην καλλιτεχνική σου έμπνευση !
Ἐμαθα να τα μαζεύω πριν μάθω να διαβάζω,λίγα είδη αυτά που τρὠμε στην γενέτειρά μου (Πήλιο),με αυστηρότατους κανόνες συλλογής που έχουν σαν αποτέλεσμα την πλήρη απουσία ατυχήματος εδώ κι εκατό χρόνια τουλάχιστον!
Πολύ καλό το ιστολόγιο ,μπράβο σου!

Pansofix είπε...

καλησπερα και καλως σας βρηκα σε ενα πολυ νοστιμο blog με την τελεια γευση των μανιταριων...και τα μανιταρακια απο αυγο και ντοματα ειναι το κατι αλλο...