Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Τσέχικο ...κέικ

Υλικά: Για δύο κέικ
250 γρ. ζάχαρη άχνη
250 γρ. αλεύρι
4 αυγά.
8 κουταλιές χλιαρό νερό
10 κουταλιές λάδι σπορέλαιο
1 φακελάκι μπέκν πάουντερ
3 κουταλιές κακάο


1η κρέμα
1 λίτρο γάλα
1,5 φακελάκι κορνφλάουρ (βανίλια κάστερ)



2η κρέμα
2 βιτάμ
300 γρ. ζάχαρη
8 κουταλιές βότκα.





Εκτέλεση.
Χτυπάμε καλά στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη προσθέτουμε το λάδι, το νερό ,το αλεύρι και το μπέκιν πάουντερ. Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη. Στο ένα προσθέτουμε 3 κουταλιές κακάο και στο άλλο 3 κουταλιές αλεύρι ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε τα μείγματα σε δύο Βουτυρωμένες δύο μακρόστενες φόρμες .Ψήνουμε στους 200 βαθμούς κελσίου για μία ώρα.
Την επόμενη μέρα κόβουμε τα δύο κέικ σε ισομερή φέτες.








Φτιάχνουμε τις δύο κρέμες
1η κρέμα.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να κάψει .Σε ένα μπολ διαλύουμε το κορνφλάουρ σε κρύο γάλα και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα στο ζεστό γάλα ανακατεύουμε πολύ καλά να μην μας κωλύσει η κρέμα. Μόλις δέσει καλά την αφήνουμε να κρυώσει .Ανακατεύουμε συνέχεια για να μην πιάσει κρούστα.




2η κρέμα
Στο μίξερ χτυπάμε τα 2 βιτάμ με τη ζάχαρη και μόλις αφρατέψουν προσθέτουμε τη βότκα.
Ενώνουμε τις δύο κρέμες ανακατεύοντας πολύ καλά σε μία μεγάλη λεκάνη και έτσι έχουμε μία καινούρια κρέμα πολύ αφράτη.






Παίρνουμε μία φέτα από το ένα κέικ και την ενώνουμε με κρέμα με μία φέτα από το άλλό.
Μία φέτα καφέ-κρέμα άσπρη-μία φέτα κίτρινη-κρέμα άσπρη…





Γίνονται τρείς κορμοί
Αλείφουμε με κρέμα τους κορμούς και τους βάζουμε στο ψυγείο για μία μέρα.





Την επόμενη περιχύνουμε με λυομένη κουβερτούρα και τα αφήνουμε πάλι να παγώσουν.




Όταν θέλουμε να το σερβίρουμε το κόβουμε διαγώνια για να έχουμε το κέικ ριγέ.



Υ.Γ. Το γλυκό αυτό το έφτιαξα με τη συνταγή που πήρα από την αγαπημένη μου ξαδέρφη-νύφη τη Σούλα Καμαρούλη. Την ευχαριστώ .


13 σχόλια:

cook είπε...

να ειχα ενα κομματακι τωρα!

καλη χρονια με υγεια και πολλες νοστιμιες :)

πουαντερι είπε...

Δεν θα πω τιποτα για το γλυκο...κανω πως δεν το βλεπω!
Θα ερθεις να παρεις το βραβειο σου;!

Λίνα είπε...

Καλά είναι φοβερό!!! Πολύ μου αρέσει. Γεια στα χεράκια σου.
Καλή σου μέρα.

dhmhtra είπε...

cook ευχαριστώ...οχι μόνο ένα κομμάτακι άλλα όλο το γλυκό δικό σου!

dhmhtra είπε...

Πουαντερι ευχαριστώ για το βραβείο, η μυρουδιά από τα λεμόνια σου έφτασαν ως εδώ!

dhmhtra είπε...

Λίνα ευχαριστώ, πράγματι το γλυκάκι αυτό μπορεί να είναι λίγο μπελαλίδικο στην παρασκεύη του είναι όμως πολύ νόστιμο.

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ είπε...

άντε να μαζευτούμε τώρα με τέτοιες αναρτήσεις!!! κάνω πως δε βλέπω, μόνο λοξές ματιές, θα αλοιθωρήσω στο τέλος!!!!!!

Betty's Cuisine είπε...

Ας υποκριθώ κι εγώ πως δεν μου αρέσει, πως δεν θέλω ούτε ψίχουλο!
Αααααχ τι μου κάνεις βραδυάτικα, θέλω να μαζευτώ η γυναίκα και δεν με αφήνεις !!!
Καλή βδομάδα σου εύχομαι...

ΕΛΕΝΑ είπε...

Καλέ γιατί όλες κάνουν πως δεν το βλέπουν??
Φέρτο σε μένα Δήμητρά μου που μια χαρά το βλέπω η ... αετομάτα χα χα χα!
Εντυπωσιακότατο το κέικ σου!
Χαλάλι ο μπελάς που ίσως έχει!
Φιλιά, καλή βδομάδα!

dhmhtra είπε...

Γαστεροπλήξ εαν μόνο τα βλέπαμε δεν θα παχαίναμε...έλα όμως που όταν τα τρώμε δεν το σκεφτόμαστε,κλείσε λοιπόν τα μάτια και δοκίμασε!

dhmhtra είπε...

Betty καλή εβδομάδα και σε σένα ...όσο για το γλυκό, μεγάλη αμαρτία και δεν μπορείς να μείνεις μόνο στο ένα κομμάτι!

dhmhtra είπε...

Ελενα ...δεν έμεινε ούτε ψίχουλο πάρα μόνο οι φωτογραφίες!!! Δεν πρόλαβα ούτε να το δοκιμάσω.
Φιλιά

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ είπε...

έχεις να παραλάβεις ένα βραβείο