Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020

Αφράτα σταφιδόψωμα!


 Για πρωινό η απογευματινό καφέ, για κολατσιό των παιδιών στο σχολείο!
Εύκολα και πολύ νόστιμα!

 Υλικά:
 200 γρ. μαλακές σταφίδες
2 φακελάκια ξερή μαγιά ( 2 κουταλάκια του γλυκού γεμάτα)
300  γρ. χλιαρό νερό
1 αυγό
260 γρ. ηλιέλαιο
λιγο αλάτι
300 γρ. γιαούρτι
1 κλ. αλεύρι
150γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι μαχλέπι

Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό και διαλύουμε καλά τη μαγιά.  Ρίχνουμε  τη ζάχαρη, το λάδι, το γιαούρτι, το αυγό, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο και με το χέρι μας ζυμώνουμε . Κάνομε τη ζύμη μια μπάλα(μαλακιά) τη σκεπάζουμε με διαφάνεια και μια πετσέτα. Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1,5 ώρα να φουσκώσει. Προσθέτουμε τις σταφίδες, ανακατεύουμε καλά να πάνε σε όλη την ζύμη. βάζοντας λίγο ηλιέλαιο στα χέρια μας πλάθουμε τα ψωμάκια-100 γρ. το καθένα- τα βάζουμε στο ταψί όπου έχουμε στρώσει αντικολλιτικό χαρτί και τα σκεπάζουμε με πετσέτα να φουσκώσουν 30 λεπτά. Τα αλείφουμε με αυγό και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: