Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2016

Μηλοπιτάκια!


Για τον καφέ μας η τοτσάι μας μια πολύ καλή ιδέα


                                                                     Υλικά για τη ζύμη
  250 γρ. αλεύρι
  10 γρ. μπέικιν
100γρ. νερό
50γρ. λάδι
50γρ.βούτυρο
50γρ. ζάχαρη
λίγο αλάτι

Υλικά για τη γέμιση:
3 μήλα
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
λίγη κανέλα
Εγώ πρόσθεσα στη συνταγή και μία κούπα ψιλοκομμένα καρύδια

               
Τρίβουμε τα μήλα και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλα .Σε μέτρια φωτιά τα αφήνουμε να απορροφήσουν όλα τα υγρά ανακατεύουμε αρκετές φορές να μην μας κολλήσουν. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά.Βράζουμε για 2 λεπτά το νερό, το λάδι και το βούτυρο. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπεικιν  προσθέτουμε το αλάτι . τη ζάχαρη και ρίχνουμε τα υγρά μέσα στα στερεά. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να γίνει η ζύμη μαλακιά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Παίρνουμε ζυμάρι στο μέγεθος ενός μεγάλου καρυδιού το ανοίγουμε με τα δάχτυλα σε κύκλο, βάζουμε λίγη γέμιση και το κλείνουμε σε μπαλάκι. Τοποθετούμε τα μηλοπιτάκια σε ταψί  και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα!


Συνταγή από εδώ: http://mageirikikaisintages.blogspot.gr/2015/11/blog-post_9.html?m=1

Δεν υπάρχουν σχόλια: