Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015

Μπισκότα αμμωνίας με επικάλυψη σοκολάτας!


 Όσο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και θέλοντας να μπούμε στο γιορταστικό κλίμα -για να ξεχάσουμε λίγο τα προβλήματά μας, αρχίσαμε να κάνουμε κάποιες δοκιμές.


Μπισκότα με αμμωνία και επικάλυψη σοκολάτας έγιναν εύκολα και πολύ νόστιμα.


   


    Υλικά:
 1 κούπα τσαγιού βούτυρο-Μηνερβίνη
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα χλιαρό γάλα
1 φακελάκι αμμωνία
2 βανίλιες η ξύσμα πορτοκαλιού
4 αυγά
5 περίπου κούπες αλεύρι

Εκτέλεση
Χτυπάμε  στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσει και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά να ομογενοποιηθουν. Μέσα σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό γάλα και λιώνουμε την αμμωνία. Προσέχουμε γιατί θα φουσκώσει το μείγμα. Το προσθέτουμε στο μείγμα με το βούτυρο και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι τις βανίλιες και ζυμώνουμε ελαφρώς να πετύχουμε μία μαλακή ζύμη. Πλάθουμε τα μπισκότα μας ή τα κόβουμε με φόρμες και τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολυτικό χαρτί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά. Προσοχή να μην τα ξεράνουμε.
Μόλις κρυώσουν τα βουτάμε σε λυμένη κουβερτούρα και τα στολίζουμε όπως μας αρέσει.

Υ.Γ.  Γίνονται πολλά και είναι πολύ οικονομικά και κρατάνε πολλές μέρες,

1 σχόλιο:

syros2js είπε...

Φαίνονται τόσο μα τόσο λαχταριστά!!!
Μπράβο! Σημειώνω τη συνταγή αμέσως!
ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά κι μες τη γλύκα!