Κυριακή, 26 Απριλίου 2015

Μανιτάρια ξανθές μορχέλες...συνταγές,

                           
                                   Χθες τις μαζέψαμε , σήμερα τις μαγειρέψαμε.


Αφού τις καθαρίσαμε από τα χώματα και τα ξερά φύλα τις βάζουμε για 20 λεπτά σε καθαρό κρύο νερό για να φύγουν ότι ξένο σώμα πιθανόν να υπάρχει επάνω. Τις τινάζουμε να φύγει το νερό και τις σκουπίζουμε ελαφρώς με χαρτί κουζίνας.


 Ετοιμάζουμε τα υλικά μας και μαγειρεύουμε τις μορχέλες με διάφορους τρόπους.



Με φρέσκο κρεμμυδάκι κόκκινη σάλτσα και καυτερή πιπεριά


                                        Με μαρούλι και αυγολέμονο...φρικασέ


                         Και τηγανιτές ολόκληρες βουτηγμένες σε ελαφρό κουρκούτι

                         
                             Όπως και να τις κάνεις γίνονται πεντανόστιμες

3 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Θα στο ξαναπώ πόσο τυχερή είσαι, που μπορείς να απολαμβάνεις όλες αυτές τις μανιταρο-ποικιλίες τις οποίες εδώ στην Αθήνα αποκλείεται να πετύχω!
Μου άρεσε ιδιαίτερα η ιδέα του φρικασέ!
Φιλιά!

dhmhtra είπε...

Έλενα καλησπέρα...το φρικασε μπορείς να το κάνεις και με μανιτάρια του εμπορίου ασπρομανίταρα η πλευρώτους

Evangelia VLassopoulou είπε...

Καλως σε βρήκα. Αχ..εμείς που να βρούμε τέτοια ποικιλία. Το τετραήμερο θα έρθω Γρεβενά..ελπιζω να απολαύσω τέτοιες νοστιμιες