Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013

Ριζότο με μανιτάρια και λαχανικά.


 Το ρύζι είναι ένα προϊόν που μπορεί να συνδυαστεί με διάφορα λαχανικά, καρότα, κολοκυθάκια, αρακά, καλαμπόκι και κυρίως με τα αγαπημένα μου μανιτάρια.


 Μπορεί να μαγειρευτεί με διάφορους τρόπους και πιστεύω πως ο καθένας μας έχει και μία συνταγή.

 Εγώ έβρασα πρώτα το ρύζι, το σούρωσα και το κράτησα ζεστό.
Σοτάρισα το καλαμπόκι, τον αρακά και τα μανιτάρια με λίγο λάδι. Πρόσθεσα νερό, αλάτι και πιπέρι και τα άφησα λίγα λεπτά να βράσουν μέχρι να σωθεί όλο το νερό. Στη συνέχεια ανακάτεψα το βρασμένο ρύζι με τα λαχανικά και το σερβίρισα ζεστό.


Το συνόδευσα με σνίτσελ κοτόπουλο, φρέσκια σαλάτα, τυρί φέτα και ζεστό ψωμί.
Τα μανιτάρια τα μαζέψαμε την Κυριακή στο χωριό.

3 σχόλια:

kiki είπε...

Το γλυκό μανιτάρι παρακάτω ζήλεψα πιο πολύ! ;-)

Γιώργος Βαρβάκης είπε...

Πλούσιο γευστικό πολύχρωμο πιάτο Δήμητρα!!!! Ταξιδιάρικες γεύσεις!!!
Καλημέρα :)

ΕΛΕΝΑ είπε...

Yπέροχο το φαγάκι που ετοίμαζες, και το ρυζάκι με τα μανιτάρια που μάζεψες ξεχωριστό!
Φιλιά!