Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

Γαλοπούλα με μανιτάρια και μουστάρδα.

 Υλικά:
1 κιλό φιλέτο γαλοπούλα
4 ξερά κρεμμύδια
4 φρέσκα μανιτάρια (εγω είχα ζαρκαδίσια στην κατάψυξη)
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κουταλιά μουστάρδα
1 ποτήρι του κρασιού λάδι
Αλάτι-πιπέρι



Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τη γαλοπούλα και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας για να τα στεγνώσουμε από το νερό. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά να κάψει και ρίχνουμε το λάδι . Σοτάρουμε τα κομμάτια της γαλοπούλας να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Καθαρίζουμε , κόβουμε τα κρεμμύδια σε μεγάλα κομμάτια  και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα συνεχίζοντας το σοτάρισμα. 




Προσθέτουμε τα μανιτάρια  κομμένα σε μέτρια κομμάτια και ανακατεύουμε προσεκτικά να μην τα διαλύσουμε. Ρίχνουμε το κρασί , το αλάτι και το πιπέρι. Μόλις αρχίζει να εξατμίζεται το αλκοόλ προσθέτουμε  νερό να σκεπάσει το φαγητό. Σε ένα μπολ με χλιαρό νερό διαλύουμε τη μουστάρδα και την προσθέτουμε στο φαγητό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα και να σωθεί όλο το νερό.




Σερβίρουμε  με συνοδεία φρέσκιας σαλάτας και τηγανιτές πατάτες.
Οι τηγανιτές  πατάτες μπορούν να αντικατασταθούν με βραστές  ή  με βρασμένο ρύζι ή ότι ζυμαρικό θέλουμε. 

12 σχόλια:

Lila Xagorari είπε...

Από τις αγαπημένες συνταγές και γεύσεις!! Καλημέρα!!!!!

peps είπε...

Πολύ θα το ήθελα τώρα!!!!!!!!!!!

syros2js είπε...

Μιαμ!!! Μιαμ!!!
Φιλάκια πολλά-πολλά!!!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Γεια σου Δήμητρα με τις νοστιμιές σου!!!
Φιλιά, καλό απόγευμα!!!

ΕΛΕΝΗ είπε...

Νοστιμότατο Δήμητρα, γιαμι!!!!
Φιλιά!!!

Neli είπε...

Φαίνεται φανταστικό το πιάτο σου,μου αρέσουν πολυ και τα μανιτάρια και η γαλοπούλα θα το έχω στα υπόψιν μου,καλό βράδυ.

Marina είπε...

Τρελαίνομαι γι'αυτό το φαγητό!!!
Καλημέρα απο τις άσπρες Βρυξέλλες!!!

sundayspoon είπε...

Νοστιμότατο πιάτο! Η γαλοπούλα μου αρέσει ιδιαίτερα και με αυτή τη σαλτσούλα θα είναι μοναδική! Μπράβο!!!

Penelope είπε...

Ο τρόπος αυτός μαγειρέματος καλή μου Δήμητρα, είναι θα έλεγα ιδανικός, για ένα φιλέτο γαλοπούλας, που από μόνο του είναι αρκετά στεγνό σαν κρέας.

Και με την συνοδεία που του έβαλες δελαστικό το γεύμα :-)

Tina Pippo είπε...

Τι υπέροχη συνταγή, Δήμητρα!!
Σε περιέλαβα στην Βόλτα στη Γειτονιά #22 :)
Καλή εβδομάδα!!!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Ειχα αρκετο καιρο να περασω απο εδω αλλα δεν ξεχνω τους μπλοκοφιλους.Ευχομαι να εχεις καλη. φωτεινη εβδομαδα γεμάτη υγεία και χαμογελα!!!!Ολα τα φαγητα σου πρεπει να ειναι φανταστικα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SPYRIDOULA είπε...

Υπέροχο και πολύ πολύ γευστικό το φαγάκι σου!!!