Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011

Εύκολα σφολιατίνια...για πρωινό ή βραδινό!

Παίρνουμε ένα φύλο σφολιάτα , το αφήνουμε στη θερμοκρασία του δωματίου να ξεπαγώσει.
Με ένα πινέλο περνάμε το φύλλο με λίγο νερό και το κόβουμε σε στενές λουρίδες , όσο μεγάλες τις θέλουμε. Στρώνουμε ψιλοκομμένα τυριά και αλλαντικά, ότι έχουμε, ότι μας αρέσει.


Τυλίγουμε τις λουρίδες σε ότι σχήμα θέλουμε και τις βάζουμε στο ταψί μας.



Έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί για ευκολία και περνάμε τα σφολιατίνια μας με λίγο λιωμένο βούτυρο.


Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν τα σφολιατίνια μας. Προσοχή καίγονται εύκολα.


Σερβίρουμε και τρώμε !

Θα σας ενθουσιάσουν!

Μπορούμε να τα κάνουμε και με γλυκιά κρέμα.

8 σχόλια:

Ξανθή είπε...

Καλησπέρα Δήμητρα όλοι καλά;;
Αυτά τα σφολιατίνια τα φτιάχνω και τα αποθηκεύω στην κατάψυξη, μισή ωρίτσα πριν το ψήσιμο τα βγάζω κι είναι μια εξαιρετική άμεση λύση.
Πολλά φιλιά

para-kelsoscooks είπε...

Πράγματι, είναι μιά εύκολη, γρήγορη και νόστιμη λύση. Τα φτιάχνω και εγώ συχνά.Καλό σου απόγευμα.

ΕΛΕΝΑ είπε...

Και με κρέμα φανταστικά, τα φτιάχνω σαν μπουγατσίνια με συνταγή της Βάσιας μας!
Αλλά και αλμυρά, είναι σκέτος πειρασμός!
Φιλάκια!

thalassamov είπε...

Πολύ πρακτικά και νόστιμα.
Τα φτιάχνω αν έχουμε επίσκεψη της τελευταίας στιγμής,κι ανάλογα γλυκά ή αλμυρά. Τιμούνται δεόντως πάντα!
:))))))))))))

mia maria είπε...

Πολύ εύκολα και φαίνονται και νοστιμότατα:)

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

Έχω πάντα στην κατάψυξη κάμποσα έτοιμα, για τυχόν νυκτερινές "επιθέσεις" φίλων. Βλέπεις μένω στο κέντρο και όποιος τελειώνει τις δουλειές του, λέει "δεν περνάμε και από τον Σταύρο;"........
Καλό μεσημέρι!!!!

manousina είπε...

Πολύ νόστιμα και εύκολα !!!

αχτίδα είπε...

Τη κρέμα σου τη κάνω απο τη τούρτα..ήταν υπέροχη και όσο για τα σφολιατίνια..πλησιάζουν και γενέθλια παιδιών..