Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011

Καφές με μουστοκούλουρα...στην Μελένια!


Μεγάλη Τρίτη χθες και ήπιαμε καφέ στη Μελένια...


Ήταν ένα πολύ ευχάριστο απογευματινό ...είχαμε καιρό να μαζευτούμε οι φίλες και να τα πούμε για λίγο.


Για τον καφέ μας η Μελένια είχε ετοιμάσει...μουστοκούλουρα με μαύρες σταφίδες και φράουλες με ζάχαρη και βότκα.


Στολισμένο το σπίτι με πασχαλιάτικα στολίδια και το πιο όμορφο ...ένα κεντητό καρεδάκι στο τραπέζι του σαλονιού.


Η Μιράντα μας έφτιαξε αυγά με την τεχνική της χαρτοπετσέτας...δεν ξέρω πως!


Το κόκκινο με τις καρδούλες για την Ελευθερία, με τα τριαντοφυλλάκια για τη Μελένια...


Και το κίτρινο για μένα...περάσαμε όμορφα.


Η συνταγή για τα μουστοκούλουρα της Μελένιας

Υλικά:
5 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
1 φλιτζάνι πετιμέζι
½ φλιτζανιού λάδι
¼ φλιτζανιού μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού(κοφτό) κανέλα
1 κουταλάκι γαρίφαλο τριμμένο
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι νερό
2 κουταλάκια αμμωνία
1 φλιτζάνι μαύρες σταφίδες
Σουσάμι
Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το γαρίφαλο, την κανέλα και το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το λάδι και τρίβουμε καλά να μαζέψει όλο το αλεύρι.
Μέσα στο νερό διαλύουμε την αμμωνία και προσθέτουμε το μέλι και το πετιμέζι ανακατεύουμε καλά και τα προσθέτουμε στο αλεύρι. Ρίχνουμε τις σταφίδες και τα ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε τα κουλουράκια και πριν τα βάλουμε στο ταψί τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Τα ψήνουμε στους 180 -200 βαθμούς (ανάλογα με το φούρνο μας) για περίπου 30 λεπτά.
















3 σχόλια:

para-kelsoscooks είπε...

Ζήλεψα τον καφέ που ήπιες και τις φωτογραφίες που τράβηξες.Καλά να περάσεις.Καλή Ανάσταση.

Maria Tzirita είπε...

Πάντα όμορφα να περνάς Δημητρούλα μου, παρέα με φίλους αγαπημένους! Καλο Πάσχα, χαρούμενη Ανάσταση, υγεία και αγάπη στην οικογένειά σου! Τα φιλιά μου!

Εφη είπε...

Φανταστικά τα αβγουλάκια!

Πάντα όμορφα να περνάς!
Καλή Ανάσταση!