Υλικά : Για τις κρέπες
Μία κούπα γάλα
2 κούπες αλεύρι
3 αυγά –λίγο αλάτι-λίγη ζάχαρη
2 κουταλιές βούτυρο (βιτάμ)
Για τη γέμιση
Μία κούπα ψιλοκομμένα μανιτάρια
Ενα κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 ντομάτα φρέσκια ώριμη
λίγο λάδι- αλάτι- μαϊντανό
250 γρ. Κρέμα γάλακτος
τριμμένο κεφαλοτύρι
1.Ετοιμάζουμε τις κρέπες .
Χτυπάμε τα αυγά καλά και τα ρίχνουμε μέσα στο γάλα (χλιαρό) ρίχνουμε το αλάτι,ζάχαρη, το βούτυρο λιωμένο και το αλεύρι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να γίνει ένας πηχτός χυλός.
Αφήνουμε το χυλό για μισή ώρα στο ψυγείο και μετά ψήνουμε τις κρέπες ή στο ειδικό μηχάνημα που έχουμε για κρέπες ή σε ένα τηγάνι τεφάλ που δεν κολλάει.
2. Σοτάρουμε το κρεμμύδι ,τα μανιτάρια με το λάδι και ρίχνουμε τη ντομάτα ,το αλάτι και το μαϊντανό και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
12 σχόλια:
Δήμητρα ζήλεψα τις κρέπες σου!!τι ωραίο σχήμα!!αχ που δεν έχουμε που να τα βάλουμε όλα αυτά τα εξαρτήματα!
Πω πω τι μου έκανες τώρα! και έχω καιρό να φτιάξω ! ωραίες σου έγιναν.
Γεια στα χεράκια σου :)
Καλή εβδομάδα
Από τις πιο αγαπημένες μου!
έλεος!!Αυτή είναι η δήλωση μου!!
Ονειρο οι κρέπες!! Μακάρι να είχα μια-δυο τώρα!:))
Μου αρέσουν πολύ οι κρέπες!Και με μανιτάρια, ότι καλύτερο!
Ξανθή καλημέρα.Πράγματι με όλα αυτά τα εξαρτήματα της κουζίνας έχουμε όλες μας πρόβλημα χώρου
Asteri πράγματι έγιναν πολύ ωραίες και πολύ νόστιμες. Καλή εβδομάδα και σ΄εσένα
Κική όλοι τις τρώμε τις κρέπες , αλμυρές και γλυκές και με διάφορες γεύσεις και γέμισες.
Μάγδα καλημέρα.
Γίνονται πολύ εύκολα και τρώγονται επίσης και πολύ εύκολα. Δοκιμασέ και θα σε ανταμείψει το αποτέλεσμα.
big mama μπορείς να τις σερβίρεις με ότι γέμιση θέλεις. Με φρούτα , με τυριά , με αλαντικά και με σοκολάτα.
Τα μανιτάρια δίνουν ιδιαίτερη γεύση και άρωμα.
μόνο μανιτάρια κονσέρβας δεν τρώω....μόνο αυτό σου λέω :)))
κρέπες αγαπημένες,ειδικά σε κρίσεις υπογλυκαιμίας ;)
Φανταστική συνταγή κα Δήμητρα!! Και πολύ αγαπημένη!! Φιλιά πολλά!!
Δημοσίευση σχολίου