Υλικά: 2 κρόκκους αυγών , φρέσκα .
1/2 κουταλάκι μουστάρδα.
4 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 φλιτζάνι λάδι
Λίγο αλάτι και λίγο άσπρο πιπέρι.
Εκτέλεση: Βάζουμε τους κρόκκους ,το χυμό του λεμονιού , τη μουστάρδα και το 1/4 του λαδιού στο μπλέντερ και χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο λάδι και χτυπάμε για άλλα 20 δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε το αλάτι , το πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρώς. Η μαγιονέζα μας είναι έτοιμη.
Μικρό μυστικό: Την βάζουμε σε γιάλυνο βάζο και την κρατούμε στο ψυγείο περίπου 3 μέρες.
Την Κυριακή είχα φίλους και ετοίμασα τσίπουρο και μεζέδες.
9 σχόλια:
Είναι καταπληκτική αυτή η μαγιονέζα.
Την φτιάχνω κι εγώ απλά αντί αυγά χρησιμοποιώ γάλα εβαπορέ.
Φιλιά
Καλή εβδομάδα
παναγίτσα μου!!!με πεθανες τωρα...οπως λεει και το asteri γίνεται και με γαλα αντι αυγών(εγώ χρησιμοποιώ μακράς παστερίωσης..)
Eγώ πάλι μπορώ να έχω μαζί με τη μαγιονέζα και λίγα τηγανιτά μανιταράκια?
Βάλε ένα τσιπουράκι και για μένα και έφτασαααααα....
Αχ, θέλω μεζεδάκιααααα!!!
Η μαγιονέζα σου είναι τέλεια. Αποφεύγω να φτιάχνω γιατί που να βρεις φρέσκα αβγά! Καλή εβδομάδα Δήμητρα!
Πάλι ... κακοπεράσανε οι φίλοι σου βλέπω!!!
Η μαγιονέζα σου λαχταριστή!
Δεν κατάλαβα όμως. Μόνο 3 μέρες διατηρείται στο ψυγείο?
Πρέπει να καταναλωθεί σύντομα δηλαδή?
Εγώ συνήθως φτιάχνω μικρή ποσότητα κι έτσι δεν έχω παρατηρήσει πόσο διατηρείται η φρέσκια μαγιονέζα.
Κα Δήμητρα πείνασα με όλα αυτά τα καλούδια!!!! Η μαγιονέζα δε λαχταριστή!!!
Γεια στα χέρια σου Δήμητρα!!
Εγώ καπαρώνω τα μανιτάρια!!!!
Τη μαγιονέζα την τρώει ο μικρός μου ο γιος με το κουτάλι. Εγώ με το κουταλάκι :)
Φιλιά
Καλό απόγευμα
Δήμητρα είσαι τυχερή που μπορείς να βρίσκεις αυγά που τρώγονται ωμά! Εγώ χρησιμοποιώ αντί για αυγά, βραστή πατάτα!
Ωραίο το μεζεδάκι σου! Όλα λαχταριστά!
Δημοσίευση σχολίου