Καιρός λοιπόν για γλυκά και μαρμελάδες.
Οι παππούδες μας έλεγαν : Εαν έχουμε πολλά κορόμηλα ετοιμαστείτε για βαρύ χειμώνα.Κορόμηλα είχαμε πάρα πολλά , τωρά για το χειμώνα θα δούμε!
Οπως και να τα φάει κανείς είναι πολύ νόστιμα!
Μόνα τους ή σε συνδιασμό με άλλα φρούτα γίνονται γλυκά και μαρμελάδες.
Συνήθως τα συνδιάζω με τα δαμάσκηνα που και αυτά είναι εξ΄ίσου καλά.
Μαρμελάδα με κορόμηλα
Υλικά:
Ένα κιλό ώριμα κορόμηλα
½ του κιλού ζάχαρη
Το χυμό ενός λεμονιού
Ένα κλωναράκι αρμπαρόριζα (μοσχομολόχα την λέμε εμείς)
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα κορόμηλα και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με πολύ λίγο νερό να βράσουν Έχουμε την κατσαρόλα σκεπασμένη και ανακατεύουμε καλά για να μην μας κωλύσουν τα κορόμηλα. Μόλις αρχίσει η σάρκα να ξεκολλάει από τα κουκούτσια αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα τρυπητό. Ανακατεύουμε και προσπαθούμε να απομακρύνουμε από το μείγμα τις φλούδες και τα κουκούτσια . Στη συνέχεια το υλικό το περνάμε από το μούλτι και το βάζουμε στην κατσαρόλα με τη ζάχαρη να βράσει σε σιγανή φωτιά, ανακατεύουμε συνέχεια και απομακρύνουμε με ένα κουτάλι τον αφρό που μαζεύεται στην επιφάνεια της μαρμελάδας. Ρίχνουμε και το χυμό του λεμονιού,το κλωναράκι της αρμπαρόριζας και μόλις δέσει η μαρμελάδα μας την βγάζουμε από τη φωτιά και την σερβίρουμε σε αποστειρωμένο βάζο.
Υλικά:
Ένα κιλό ώριμα κορόμηλα
½ του κιλού ζάχαρη
Το χυμό ενός λεμονιού
Ένα κλωναράκι αρμπαρόριζα (μοσχομολόχα την λέμε εμείς)
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα κορόμηλα και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με πολύ λίγο νερό να βράσουν Έχουμε την κατσαρόλα σκεπασμένη και ανακατεύουμε καλά για να μην μας κωλύσουν τα κορόμηλα. Μόλις αρχίσει η σάρκα να ξεκολλάει από τα κουκούτσια αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα τρυπητό. Ανακατεύουμε και προσπαθούμε να απομακρύνουμε από το μείγμα τις φλούδες και τα κουκούτσια . Στη συνέχεια το υλικό το περνάμε από το μούλτι και το βάζουμε στην κατσαρόλα με τη ζάχαρη να βράσει σε σιγανή φωτιά, ανακατεύουμε συνέχεια και απομακρύνουμε με ένα κουτάλι τον αφρό που μαζεύεται στην επιφάνεια της μαρμελάδας. Ρίχνουμε και το χυμό του λεμονιού,το κλωναράκι της αρμπαρόριζας και μόλις δέσει η μαρμελάδα μας την βγάζουμε από τη φωτιά και την σερβίρουμε σε αποστειρωμένο βάζο.
10 σχόλια:
Εμείς κορόμηλα δεν έχουμε αλλά μόνο που την είδαμε την μερμελάδα ευχαριστηθήκαμε. Και του χρόνου!
Λίλα έχετε τόσα άλλα εσείς που πιστεύω πως τα κορόμηλα περισεύουν.
Φιλιά
Και του χρόνου! Το βραβείο μου είναι και για σένα, πέρνα να το πάρεις!
Δήμητρα τόσο αργά γίνονται τα κορόμηλα σας;;
Τα τελευταία χρόνια οι επισκέψεις μου στο χωριό έχουν αραιώσει κι έτσι δεν τα προλαβαίνω στην κατάλληλη εποχή,τη μαρμελάδα έτσι την έφτιαχνε η μητέρα μου.
Μπορώ να έχω εκείνο το πανεράκι με τα δαμάσκηνα μαζί!!
Φιλιά και του χρόνου!!!
Μαρμελάδα κορόμηλο δεν έχω δοκιμάσει ποτέ, είμαι σίγουρη ότι δεν υπάρχει στο εμπόριο και στα δικά μας μέρη δεν υπάρχουν τόσα κορόμηλα...και μόνο που είδα την δική σου γλυκάθηκα!
Και του χρόνου...
όσο ήταν μικρά τα παιδιά μας, η μαμά μου στο εξοχικό στη Χαλκιδική μάζευε μαζί τους κορόμηλα και τους έφτιαχνε μαρμελάδα, την έτρωγαν μέσα σε λίγες μέρες, 5 στόματα μικρούλια την καταβρόχθιζαν, διαφορετικά δεν την ακουμπούσαν, η διαδικασία αξίζει, όταν βλέπεις τα δέντρα έτσι φορτωμένα, τα μηλαράκια της φωτό ψοφάνε για γλυκάκι κουταλιού
και του χρόνου
Να τι σημαίνει διαφορά κλίματος. Οι 2 κορομηλιές μας έκαναν λίγα κορόμηλα, ίσα ίσα για λίγη μαρμελάδα και λικέρ τον Ιούνιο! Τι καταπληκτική μαρμελάδα. Ξυνούλα όπως μ΄αρέσει!
Κορίτσια καλησπέρα.
Αυτόν τον καιρό έχω πολύ δουλειά στο γραφείο και δεν μπόρεσα να μαγειρέψω μανιτάρια.Σας υπόσχομαι όμως μόλις βγω στο δάσος και βρώ κάποια να σας ετοιμάσω μια σπέσιαλ συνταγή.
Φιλιά
yeezy boost
coach handbags
yeezy boost 350
yeezys
balenciaga
michael kors outlet
nike vapormax
nike shoes
nike vapormax
michael kors outlet
k2d29f4g45 g3k50f6w95 q2f55j3v97 i3u78t3v83 l4y08b3y99 o9u36d1a22
Δημοσίευση σχολίου